Denzel James in duel met Jordly Petronia van Argon. | Foto: OrangePictures
Denzel James in duel met Jordly Petronia van Argon. | Foto: OrangePictures Foto:

Noordwijk overklast Argon en wint met 5-0

Voetbal n Noordwijk is weer een stapje dichter bij een kampioenschap en een zegetocht door het dorp. Want de pessimisten die mogelijk dachten dat Argon een moeilijk te nemen klip zou zijn, kregen op alle fronten ongelijk.

Met een regelmatig scoreverloop, en het houden van de nul, lieten de mannen van succestrainer Zethof ook deze middag weer zien dat ze maar een doel voor ogen hebben, en dat is kampioen worden.

Snelle goal

De wedstrijd was slechts enkele seconden oud toen Denzel James liet zien dat zijn snelheid van onschatbare waarde is. Zijn perfecte assist werd een prooi van de gretige Westdijk en het was 1-0.
Na een kwartier leek topscorer Westdijk zijn tweede treffer aan te tekenen maar helaas werd buitenspel geconstateerd. Het ging hierna wat gezapig verder. Argon bleek onder de indruk van de toekomstig kampioen en Noordwijk kon domineren maar leek ook wat voorzichtig. Mogelijkheden die er toch kwamen, o.a. voor Westdijk en Wendt, leverden nog geen resultaat op. Even deed Argon wat terug maar daarbij bewees de verdediging en in een geval ook Rondeltap hun waarde.
Wat gelukkig kwam Noordwijk, na ruim een half uur spelen, aan de overigens wel verdiende tweede treffer. De Mijdrechtse keeper wilde opruimen maar schoot pardoes op de rug van een verdediger waarna de bal in het net verdween: 2-0.

James weer geblesseerd

Na rust kwam Van Staveren de opnieuw geblesseerde James vervangen. En na ruim een uurtje spelen ging het even snel. Eerst was het Westdijk die het doel trof en binnen 50 seconden was het Wendt die de 4-0 liet aantekenen. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld en de stevige overtreding op Westdijk, hij moest daarop hinkend het veld verlaten, was dan ook buitenproportioneel.
Met nog 10 minuten te gaan moest Argon verder met 10 man omdat een tweede gele kaart ook rood betekende. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Zethof bracht nog de Noordwijkers Sander Bosma en Jelle van der Niet binnen de lijnen. En vijf minuten voor het eindsignaal mocht van Staveren uit een fraai genomen corner, ook nog de 5-0 op het scorebord laten bijtekenen.

Lastige tegenstander

Zaterdag de wedstrijd tegen Hoek. De Zeeuwen wonnen met maar liefst 3-1 bij Rijnvogels. En deze club is voor Noordwijk in het verleden altijd een lastige tegenstander gebleken. Mocht Noordwijk onverhoopt de punten in Zeeland moeten laten dan komt Hoek op 5 punten achter Noordwijk te staan. Maar daarop vooruitlopen lijkt overbodig. Noordwijk heeft laten zien een stabiele eenheid te zijn. Die ook tegen sterke tegenstanders goed uit de voeten kan. De competitie moet nu simpelweg wedstrijd voor wedstrijd worden uitgespeeld. Na de goede prestatie tegen Argon kan dan wederom met veel optimisme naar de volgende wedstrijden worden gekeken.