Noordwijks strand opnieuw toneel voor Dutch Yuki Masters

Vissen n Dit vorig jaar voor het eerst in Nederland gehouden internationale strandhengel weekend, over twee dagen, krijgt een vervolg. Deze wedstrijd weekenden hebben zijn oorsprong in Barcelona en worden nu al in veel andere landen gehouden en nu dus ook in Nederland.

Na het geweldig verlopen weekend van vorig jaar in mei lopen de inschrijvingen al vlot binnen en is het aantal van vorig jaar al overschreden. Onder hen nu ook meer vissers van buiten Nederland.


De importeur van Yuki hengelsportmaterialen en tevens eigenaar van Ahoy hengelsport uit Rotterdam wist van de goede naam van deze Noordwijkse visvereniging. Toch was hij aangenaam verrast door de wel zeer professionele aanpak van de vereniging. Een verdere samenwerking leek dan ook vanzelfsprekend. Ook de fijne samenwerking met de Noordwijkse gemeente was een groot pluspunt. Ook nu hoopt de organisatie op een goede samenwerking met de gemeente voor de Dutch Yuki Masters 2018.


Dit jaar gaat dit spektakel plaatsvinden op zaterdag 21 en zondag 22 april. Op vrijdag komen de vissers 's middags naar het clubgebouw van H.S.V. de Sportvisser voor de plaatsnummerloting voor beide dagen. Nieuw dit jaar is dat er op 2 verschillende parkoersen gevist gaat worden. Omdat de zaterdag gelijk valt met het bloemencorso, zal dan het parkoers uitgezet worden op het strand van de Langervelderslag. Zondag zal er indien mogelijk voor de boulevard uitgezet worden met een uitwijkmogelijkheid naar het noordelijkse stukje strand.


De vissers vissen met een koppelmaat en staan dan naast elkaar in een vak van 30 meter. Maximale inschrijving 60 koppels, dus 120 vissers, waaronder zeker ook een aantal dames.