Timo Vonk heeft de 2e en 3e plaats veroverd bij de Nederlandse Ski Kampioenschappen in Alpendorf-St. Johann, Oostenrijk. | Foto: Nico Hortensius
Timo Vonk heeft de 2e en 3e plaats veroverd bij de Nederlandse Ski Kampioenschappen in Alpendorf-St. Johann, Oostenrijk. | Foto: Nico Hortensius Foto: Nico Hortensius

Geslaagde skikampioenschappen voor Timo Vonk

Skiën n De 16-jarige Timo Vonk heeft afgelopen week in Alpendorf-St. Johann, Oostenrijk de tweede en derde plaats veroverd bij de Nederlandse Ski Kampioenschappen. Hij werd tweede in het overall-klassement en derde op de slalom bij de junioren van Nederland.

Op de wedstrijdpistes in het Oostenrijkse Alpendorf streden tijdens de Nederlandse Ski Kampioenschappen circa 350 Nederlandse skiërs in verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen.

De piste van de slalom-kampioenschappen was hard en ijzig, prettig voor wedstrijdskiërs, omdat de piste dan niet uitgesleten raakt voor de laatste skiërs. De eerste run was extreem moeilijk gestoken. Dat leverde veel spektakel op en menige deelnemer werd gelanceerd en vloog eruit. Bijna 40% van de deelnemers kon de slalom niet af maken. Timo kende ook moeilijkheden maar kon de run nog goed beëindigen op de derde plek. De tweede run was ook moeilijk maar kende minder uitvallers. Timo behield daarbij zijn derde plek in de categorie Junioren (16 t/m 18 jaar).

Op de reuzenslalomwedstrijd de dag erna zette Timo weer een prima resultaat neer, waardoor hij de tweede plek behaalde bij de NK Junioren in het overall-klassement.

De overige Noordwijkse wedstrijdskiërs Martijn Smak (18 jaar) en Daniel Vonk (15 jaar), konden, ondanks dat zij kanshebbers waren, deze keer geen medailles mee naar huis nemen. Elisa Vonk (13 jaar) is dit jaar zwaar geblesseerd geraakt met een afgescheurde kruisband en moest afzeggen.

De vier Noordwijkers hebben allemaal een NOC/NSF-Belofte-status en zitten op de Topsportschool Leonardo da Vinci In Leiden. Door de begeleiding van de school en een leraar in Oostenrijk kunnen zij 17 à 18 weken per jaar in Oostenrijk trainen en daar met internationale wedstrijden meedoen. Een goede kans dat er de komende jaren meer skiprijzen hun weg naar Noordwijk zullen vinden.


De Treffers zijn te sterk voor TOV

tafeltennis n Vrijdag speelde TOV 1 thuis tegen De Treffers 4 uit Roelofarendsveen. De Treffers is een kampioenskandidaat op de tweede plaats en slechts één punt achter koploper Play Fair. Dus of er winst te behalen viel was nog maar de vraag en gehoopt werd op een gelijkspel in TOV kringen.

TOV bestond vrijdag uit Michiel van der Klugt, Jelle Passchier en Ingrid Hoek. Opsteker voor TOV was dat De Treffers incompleet was en met slechts twee spelers verscheen. Uitgerekend de kopman was afwezig. Dat betekende dus op voorhand een 3-0 voorsprong en hoop op een goede uitslag.

Er werden heftige partijen gespeeld. Van de zeven te spelen wedstrijden waren in vier daarvan vijf games nodig, twee werden beslist in vier games en slechts één partij in drie straight games. Dat alle partijen werden gewonnen door De Treffers kan dan ook als iets geflatteerd beschouwd worden. Hoe spijtig ook, TOV moest genoegen nemen met een einduitslag van 3-7.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 9 maart en dan zal TOV 1 naar VVV Leidschendam afreizen. VVV staat nu derde en TOV vierde.


Open Nederlands kampioenschap Poker in de Harbourlights

Poker n Maandag 12 maart is Harbourlights Noordwijk de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi.


De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Noordwijk' dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. "Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Noordwijk begint om 19.30 uur.