Afbeelding
Foto: Joke Bos

Het Plekje van de Week

Dit plekje van de week, gemaakt door door Machtelt IJdo, is te zien in de etalage van Galerie Atelier Kloosterplein. Kloosterplein 22.

Wie deze locatie herkent, kan zich melden bij Galerie Atelier Kloosterplein en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen. Tipje van de sluier: Noordwijk in winterrust.

Oplossing vorige week: beeld van Charlotte Pallandt Raadhuisplein.


Janneke Stegeman in Special Catch

Windkracht n Spraakmakend theoloog Janneke Stegeman schuift aan als bijzondere gast tijdens deze Special Catch georganiseerd door Windkracht 3pt0.

Het thema 'lichamelijkheid' is in haar werk heel belangrijk. Ze denkt na over wat het betekent om wit te zijn, of juist een andere kleur van je huid te hebben, over man en vrouw, over kwetsbaarheid en kracht. In 2017 was ze theoloog van het jaar en deed en doet prikkelende uitspraken waarbij je soms een flink gevoel van ongemak kan oplopen.
Laat je door haar verrassen en praat mee. Natuurlijk zorgen wij ook voor een heerlijke maaltijd. Geef even aan of je een dieetwens hebt. De Special Catch wordt gehouden in het Windkrachthuis, Hoofdstraat 8.Om 19.00 uur start het diner. Kosten zijn 10,00 euro per persoon. Opgeven kan tot en met woensdag 7 maart bij Janneke Nijboer via windkracht3pt0@gmail.com


Vesper in de Oude Jeroenskerk

Vesper n In het koor van de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44, zingt zondag 11 maart om 19.00 uur het Vesperkoor Noordwijk onder leiding van cantor-organist Jaco van Leeuwen en met medewerking van Jan de Laat (hobo) en Simone Leuven (viool).

Leidraad is wat kloosterlingen al eeuwenlang in een vesper doen: het zingen van enkele psalmen en avondliederen. Ook wordt er altijd een Lofzang van Maria (Magnificat) gezongen; deze keer is dat het Magnificat in A van Samuel Arnold. Er wordt uit het nieuwe Liedboek gezongen en verder wordt er geput uit allerlei tradities en eeuwen. Bezoekers zingen en bidden waar mogelijk mee, luisteren naar een enkele Bijbeltekst, een kernachtige meditatieve gedachte en orgelspel. De overdenking en de gebeden worden verzorgd door ds. Petra van der Burg.