Maximale winst voor TOV

Tafeltennis n Vrijdag speelde TOV de thuiswedstrijd tegen Docos uit Leiden. Dat TOV grote kans zou maken op een overwinning was tevoren wel duidelijk omdat de Leidenaren op een troosteloze onderste plaats stonden.

Dat het echter 10-0 zou worden was een meevaller die TOV goed kan gebruiken. Als promovendus is elk punt immers welkom in de strijd om lijfsbehoud. 10-0 is de grootste mogelijke overwinning die in het tafeltennis per wedstrijd te behalen valt en deze uitslag zorgt ervoor dat TOV nu op de vierde plaats staat en dus net boven de degradatiestreep.

Van de 10 partijen werden er 3 in 5 games beslist, waaronder het dubbel (Passchier/Van der Klugt), één wedstrijd van Hoek en één van Van der Klugt. Verder ging er ook nog één 4 games. In alle overige partijen waren 3 games voldoende.

Volgende week zal TOV het een stuk zwaarder krijgen. Dan komt De Treffers uit Roelofarendsveen op bezoek. Deze tegenstander staat 2e met 6 punten meer dan TOV. Licht voordeel kan zijn dat TOV thuis speelt. Een 5-5 gelijkspel zou dan al een uitstekende prestatie zijn.


Fluks D1 is met overmacht kampioen

Korfbal n Afgelopen zaterdag kon Fluks D1 eindelijk het kampioenschap binnenslepen tegen Sporting Trigon uit Leiden.

De wetenschap dat het vandaag moest gebeuren zorgde voor de nodige spanning bij de gemiddeld zeer jonge formatie van de coaches Jan Passchier en Joek Kwakernaak. De volgepakte tribunes met heuse tamboerijnen maakte die spanning niet minder. Aanvankelijk moest de D1 de schroom dan ook even van zich afspelen, maar het enthousiasme van het talrijke publiek sloeg al snel over op Fluks D1 en de ploeg liet duidelijk zien dat er vandaag niets te halen viel voor de tegenstander. Uiteindelijk walste Fluks D1 met maar liefst 13-1 over het arme Sporting Trigon heen. De doelpunten werden verzorgd door Jelmer (3), Romy (3), Imme (2) en uitblinker Thijs (5), en achterin hielden Floor, Thijn, Juul en Esmée de boel potdicht met de grote zege als logisch gevolg. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Westgeest kon het feest losbarsten in de Fluks kantine, met taart, medailles en (kinder)champagne. Met 11 overwinningen en slechts 1 nederlaag is Fluks D1 de zeer terechte kampioen, waar Fluks in de toekomst nog veel plezier aan gaat beleven.