Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Noordwijk eert sporters

De traditionele sportverkiezing in de Hotels van Oranje was weer bijzonder. Rond acht uur riep presentator Robert Bannink de aanwezigen naar de Wintertuin, waar dansschool Jorien Boot met een flitsende openingspresentatie direct de toon zette.

De speciale gast was deze avond autocoureur Tim Coronel. Die direct al zijn verwondering uitsprak dat een dorpje als Noordwijk zo'n indrukwekkende presentatie kan organiseren. Met als hoofdpersonen natuurlijk de Noordwijkse genomineerde sporters.

De eerste aandacht was voor de jeugdige talenten die kans maakten op de Reactiva-Sporttalentenprijs. Op het podium hockeytalent Tjeerd Boermans met naast hem nadrukkelijk en luidruchtig de Meisjes D1 van de Noordwijkse Hockey Club. Tot slot de vertegenwoordiger van de schaatser Yves Vergeer, afwezig wegens trainingsverplichtingen.

Na het openen van de gouden enveloppe bleek dat hij wel de winnaar was. Zijn erelijst is dan ook bijzonder. Nederlands kampioen 3000 m bij de B-junioren Nederlands kampioen Massastart en een derde plek bij Nederlands kampioenschap 1500 meter.


Prestaties

Speciale aandacht was er voor bijzondere prestaties. Daarbij was het zwemster Liesbeth ter Laak die Frans van den Berg en de wandelvoetballers van SJC achter zich liet. Bij de categorie sportvrouw was Lobke Schreuder als basketbalscheidsrechter een bijzonder opvallende genomineerde. Zij moest het opnemen tegen Noor Driesen, een absoluut heel groot basketbaltalent die met veel ambitie haar sport bedrijft. Met als doel een buitenlandse club en het Nederlands team. Beiden moesten toezien dat uit de gouden enveloppe de naam kwam van Michelle Zeeman, sportvouw 2017 en winnaar van de Hotels van Oranje bokaal. Zij was bij de Special Olympics in het onderdeel shorttrack in Oostenrijk. met en bronzen medaille op de 500 en een gouden medaille op de 333 meter succesvol.

Bij de mannen was Robert Hendriks, specialist op het onderdeel Beach Flags bij Life Saving, een uitstekende kandidaat. Met naast hem Peter Le Clerq die zilver behaalde 500 meter schaatsen, ook al op de special Olympics in Oostenrijk.

Maar uit de gouden enveloppe haalde Monique Beuk de naam van de sportman van het jaar en winnaar van de Koninklijke Beuk Cup, de triatleet Nico Verkade.


Arie Duindam

Tot slot was er de bekendmaking van de sportploeg van het jaar. Genomineerd was NOVO Dames1. Die in de competitie het kampioenschap behaalde en in de beker de finale bereikte. Concurrenten 'de strandridders' een wielerploeg van zeer succesvolle mountainbikers en strandracers. Maar als winaars van de Abswoude Autopromenade Bokaal kwam het zeilteam Rogier Duindam en Sonja Steenvoorden uit de gouden enveloppe. Zij veroverden dit jaar de nationale titel plus de Europese titel Hobie Cat 16.

In zijn dankwoord sprak Rogier Duindam met heel veel respect over de grondlegger van de sportverkiezingen, de vorige maand overleden Arie Duijndam. Daarna was er champagne en verdrongen de fotografen zich om alle winnaars te vereeuwigen.