Prins Cauponi riep John de Ridder uit tot Groot Noortukker 2018. | Foto: Ina Verblaauw
Prins Cauponi riep John de Ridder uit tot Groot Noortukker 2018. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Groot Noortukker 2018

Carnaval n Traditiegetrouw wordt tijdens de Seniorenmiddag in het Northgo College de Groot Noortukker van het jaar bekendgemaakt. Eerst werd er zaterdag 3 februari door de senioren van Noordwijk volop feestgevierd.

Hofkapel De Torentrekkers zorgde voor de muzikale omlijsting o.a. bij de optredens van de Dansmariekes van CV De Noortukkers: de Minioren, de Mini's, de Maxi's en de Prinsengarde.
Rond half 3 verschenen Prins Cauponi en Prinses Juna met Voorzitter Krijn van der Bent en President Hans Turenhout op het podium. Inmiddels was ook John de Ridder met een smoesje het podium op gepraat. De prins las de officiƫle declamatie voor: "Wij Cauponi de eerste, Prins en hoogst vertegenwoordiger van CV De Noortukkers, hebben mede namens het bestuur de eer en het genoegen tot Groot Noortukker 2018 te benoemen: Johannes Gerardus Martinus Maria de Ridder.
De verraste John de Ridder heeft zijn benoeming te danken aan het vele vrijwilligerswerk dat hij in de loop der jaren heeft verricht. Al 45 jaar vrijwilliger bij de EHBO, waarvan 20 jaar o.a. als penningmeester. Door reanimatie twee mensenlevens gered. John zorgt voor de groenvoorziening bij de Geversbaan, prepareert de ijsbaan, is lid van de Hartstichting en begeleidt o.a. uitstapjes, staat klaar voor iedereen en doet ontelbaar veel klusjes. Een terecht hoge onderscheiding die recht geeft op het erelidmaatschap van CV De Noortukkers. Bij de EHBO houdt John zich, naast het veldwerk, voornamelijk bezig met het in kaart brengen van de vele activiteiten, waarbij de inzet van EHBO-ers wordt vereist. Ook het beheren van het materiaal valt onder zijn verantwoordelijkheid. Het mooiste wat hem is overkomen, is het redden van twee mensenlevens. "Daar kan geen prijs of onderscheiding tegenop", aldus de bescheiden De Ridder.
Wethouder Carnavalszaken Gerben van Duin prees de Groot Noortukker 2018. "Je bescheidenheid siert je. Noordwijk is blij dat mensen zich inzetten voor elkaar en de samenleving; en: je kunt weer aan de slag John op de ijsbaan, want het gaat de komende week vriezen!". De Ridder is de laatste Groot Noortukker oude stijl. Hoe dat na de fusie zal worden vormgegeven is nog niet bekend.