Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Genomineerden sportverkiezingen

De Sportraad heeft de nominaties voor de sportverkiezingen bekend gemaakt. De Noordwijker de genomineerden met hun prestaties in beeld. Deze week de sportvrouwen.

Lobke Schreuder, Basketbal

Scheidsrechter zijn op hoog niveau vraagt inspanning. Gemiddeld twee wedstrijden per weekend fluiten en twee maal per maand een digitale toets maken met als inhoud de spelregels en de manier van lijnen lopen in het veld. Tevens is er 1-2 maal per week een overleg met collega's en worden er cursussen gegeven aan beginnende scheidsrechters.
De voorbereiding op een wedstrijd verloopt als volgt: een week voor de wedstrijd is er contact met collega's, anderhalf uur voor de wedstrijd is er een 'pre-game talk'. Hierin wordt besproken hoe de game geleid gaat worden. Tijdens de warming-up is er tijd om te focussen op de wedstrijd. Haar hoogtepunt was het fluiten van de bekerfinale U18 eredivisie in een volle zaal met belangrijke personen uit de basketbalwereld.
Door het fluiten op hoger niveau, het participeren in de potential groep, waar nieuwe dingen geleerd worden en het ontvangen van positieve feedback blijf Lobke gemotiveerd. Haar ambitie is om A-scheidsrechter te worden en de heren eredivisie te fluiten. Dan opklimmen tot FIBA-scheidsrechter en daarna internationaal fluiten. In de scheidsrechterswereld bewondert ze Joske Kuut, omdat ze veel van haar kan leren. Zij is namelijk zelfverzekerd en weet goed wat ze doet.