De Fiepbus stond op de woensdag bij de bibliotheek geparkeerd. | Foto: Ina Verblaauw
De Fiepbus stond op de woensdag bij de bibliotheek geparkeerd. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Voorleesfeest in Noordwijk

Boekenfeest n De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar gehouden van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari.

Door Ina Verblaauw

Traditiegetrouw doet Noordwijk uitbundig mee aan deze landelijke actie. Dat begon op de startochtend met een ontbijt voor de groepen 1, 2 en 3 van De Schapendel bij Boekhandel Van der Meer. Daarna gingen de kinderen in groepjes luisteren naar het voorlezen door Gerda van Duijvenvoorde in de roeiboot in de winkel en door wethouder Gerben van Duin bij De Dirk supermarkt. Tot prentenboek van het jaar was gekozen voor Ssst! De tijger slaapt. Geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Een verhaal voor de allerkleinsten, waarbij een slapende tijger en fleurige ballonnen een hoofdrol spelen.


Blikvanger op woensdag de 24e was de Fiepbus, die de hele woensdagmiddag bij de Bibliotheek stond geparkeerd. De ochtend daarvoor stond de dubbeldekker bij Wakersduin en maakte met de kinderen van de groepen 1 tot 4 een ritje door het dorp.

De Fiepbus is in het leven geroepen op de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp in 2015 en levert voor jong en oud een oase van herkenning op. Alle, door haar tot leven geroepen figuren zijn heel herkenbaar in beeld: Jip en Janneke, Otje en alle figuurtjes uit Pluk van de Petteflet. In de bus beneden een doolhof en boven kleurplaten en interactieve spelletjes. De bus werd in de paar uur dat hij bij de Bieb stond door 316 kinderen bezocht (ouders niet meegeteld).


Naast de Fiepbus presenteerde de Bibliotheek die middag Fiep Fiep Vogeltje door Stichting Twee-ater en de volgende ochtend Altijd feest met tijger! door Marnick Theater, bestemd voor de allerkleinsten. Voor hen werden steeds voorstellingen van hooguit tien minuten opgevoerd.

Voor informatie over meerdere activiteiten en de Fiepbus: www.bibliotheekbollenstreek.nl


Wie wordt Noordwijks Beste Buur?

redder n Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar wie is de beste buur? De Stichting Huurdersbelangen Noordwijk houdt ook dit jaar weer de verkiezing voor Noordwijks Beste Buur 2017. Weet u mensen die voor deze titel in aanmerking komen, geef hen dan zo snel mogelijk op.


Burenhulp kan veelomvattend zijn, van af en toe een boodschap doen, de heg knippen, kijken of ´s morgens de gordijnen al open zijn tot aan ziekenverzorging toe. Het maakt niet uit op welke manier iemand zich inzet, als het werk maar voor de buren wordt gedaan.

Dinerbon

Mensen die geheel belangeloos hun buren hebben ondersteund, verdienen volgens het bestuur van de SHN om in het zonnetje te worden gezet. Naast (media-)aandacht krijgen zij ook een replica van het beeld 'Redder' van Charlotte van Pallandt. Dat is ook dit jaar weer het symbool van de beste buurverkiezing 2017 van Noordwijk. Ook worden zij verwend met een dinerbon.

De prijsuitreiking heeft plaats medio april. Enkele bestuursleden van de SHN zullen de Beste Buur verrassen met een bezoek en hem of haar de prijs uitreiken. Uiteraard worden zij vergezeld door degene die hen voordraagt.

Wat moet u doen?

Alleen een e-mail of brief schrijven met de voordracht, waarom uw buur deze prijs verdient. Ook willen wij de naam, leeftijd en het adres weten van uw beste buur. Vermeld uiteraard ook uw eigen naam en adres, anders kunnen wij u niet uitnodigen voor de prijsuitreiking.

Stuur uw voordracht zo snel mogelijk, maar in elk geval voor 8 maart naar
bestebuur@shn-online.nl of via een brief naar SHN, postbus 1022, 2200 BA Noordwijk.


Route carnavalsoptocht gewijzigd

carnaval n Omdat er steeds meer mensen mee willen doen wordt de verlichte carnavalsoptocht te lang. Hierdoor zijn De Noortukkers genoodzaakt om de route met ingang van dit jaar te wijzigen.

Dit betekent dat de optocht helaas niet meer bij iedereen door de straat gaat. De carnavalsvereniging zou het echter wel erg leuk vinden als iedereen de moeite neemt om de optocht gezellig in het dorp te komen bekijken

De nieuwe route is: Schiestraat – Heilige Geestweg - Van Limburg Stirumstraat - Lindenhofstraat - Boekerslootlaan - Losplaatsweg - Achterzeeweg - Lijnbaanweg - Zeestraat - Molenstraat - Boerenburgerweg - Van de Mortelstraat - Einde bij parkeerplaats van het Northgo-College.
Bij café Thomas of café de Meerniet zullen twee blaaskapellen de feestvreugde verhogen. Aansluitend is er een feestavond in het Northgo college. Ook hier is iedereen welkom. De toegang is gratis.

Afbeelding