Noordwijk ruimtedorp

Het derde themajaar is van start gegaan: 'Noordwijk City of Space'. Na 'Noordwijk 150 jaar badplaats' en 'Noordwijk City of Sports' is dit weer een gelegenheid om ons dorp regionaal, nationaal (en internationaal?) op de kaart te zetten.

Een paar jaar werd door de gemeente € 150.000,00 vrijgemaakt zodat het organiserende comité de handen vrij had om aansprekende activiteiten te ontwikkelen. Geen gezoek en gezeur naar sponsoren. Meteen aan de bak met bedenken van evenementen.
Sinds kort is er nog een stichting die over een zak met geld beschikt: TON oftewel 'Stichting Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk'. Zij hebben hun pand (waar de VVV ooit zat en daarna Noordwijk Marketing) verkocht en van die gelden kan de stichting 10 tot 12 jaar lang een subsidiebedrag van maximaal € 75.000,00 vrijmaken. Tweemaal per jaar kunnen ideeën 'over projecten die een wezenlijke bijdrage leveren aan de toeristische ontwikkeling van Noordwijk in economische en/of culturele zin'.
De subsidiegelden klotsen tegen de stoepranden van het dorp dat zich zo graag wil laten zien in de regio en nationaal en dat mee wil gaan in de vaart der volkeren.

Beste panelleden: gaat dit goed komen of moeten de twee subsidiegevers toch een vorm van 'samen optrekken' gaan bedenken?