De glazen wand van het laadperron bij De Muze werd door de zware storm weggeblazen. | Foto en tekst: Wim Siemerink
De glazen wand van het laadperron bij De Muze werd door de zware storm weggeblazen. | Foto en tekst: Wim Siemerink Foto:

Geen persoonlijke ongelukken bij code rood

stormschade n Omdat overal in het land 'code rood' van kracht was vreesden velen het ergste voor de kustplaatsen. Een gesprek na de storm met de loco-burgemeester maakte duidelijk dat het in Noordwijk vooralsnog was meegevallen.

Van zeer ernstige schade met persoonlijke ongelukken was geen sprake. Wel was er op veel plaatsen overlast en natuurlijk is ook Noordwijk er niet zonder kleerscheuren afgekomen. Een behoorlijk aantal omgewaaide bomen en afgebroken takken was voorspelbaar, maar er was meer. Zo bezweek het hekwerk met reclameborden op sportpark Duinwetering onder de orkaankracht. Ook sloopte de storm het 'hekwerkje van Ronnie' onder de vuurtoren. Een terrashouder zag bijna al zijn plantenbakken over het terras rollen. Even verder bezweek een roldeur terwijl op het strand ook het nodige gebeurde zoals bij de zeilvereniging. Bij De Sportvisser vlogen de dakpannen in het rond. In de Hoofdstraat ondervond men natuurlijk overlast en met name was er schade aan de feestverlichting. Ook door het Palace Hotel werd stormschade gemeld. Met inzet van politie, brandweer en gemeentemedewerkers werd op veel plaatsen effectief hulp geboden. Bij De Muze werd men opgeschrikt door een enorme klap toen de glazen gevel van het laadperron met 140 kilometer per uur werd weggeblazen. Ook het verkeer ondervond veel hinder. Verder waren er geen incidenten met ernstig letsel.