Financieel Fonds tegen huisuitzetting

isd n Op donderdag 11 januari heeft de formele ondertekening plaatsgevonden van het 'Fonds voorkomen van huisuitzetting'.

De ISD-gemeenten en onder meer de Noordwijkse Woningstichting hebben een financieel fonds opgericht en stellen daarvoor per jaar maximaal € 42.000 beschikbaar. De ISD Bollenstreek zorgt voor de uitvoering van het fonds.

Het fonds is beschikbaar voor kwetsbare huurders uit de met een sociale huurwoning bij één van de vier woonstichtingen en niet meer aan huur betalen dan de huurtoeslaggrens. Daarnaast moet sprake zijn van een huurachterstand en een dreigende huisontruiming. De huurder moet bereid zijn om per direct hulp te accepteren. Mogelijkheden zijn schulddienstverlening, budgetbeheer of een zorgverleningstraject. Een huurder die voldoet aan de voorwaarden kan eenmalig een renteloze lening krijgen om een deel van de opgelopen huurachterstand te betalen. Het totaalbedrag dat iemand kan krijgen is maximaal € 2.250,-.

De woonstichtingen melden kwetsbare huurders met een achterstand aan bij de ISD en een lokale zorgpartner. De lokale zorgpartner ondersteunt huurders bij het aanvragen.