Els Troch en Corine Star, drijvende krachten achter Reuring. | Foto: PR
Els Troch en Corine Star, drijvende krachten achter Reuring. | Foto: PR

Lions houden Reuring Diner in De Baak

benefietdiner n Lionsclub Noordwijk houdt op vrijdag 26 januari voor de tweede keer samen met De Baak een diner waarvan de opbrengst is bestemd voor 'Reuring in de samenleving'. Vorig jaar werd bijna € 4.000 opgehaald voor dit prachtige project in Noordwijk.

De Lionsclub zet zich graag in voor de inwoners van Noordwijk. Op 26 januari gebeurt dat opnieuw ten behoeve van de inwoners die gebruik maken van het activiteitenaanbod van Reuring. Het succes is groot, want zo'n honderdtien Noordwijkers van alle leeftijden en achtergronden komen wekelijks naar het sportcomplex aan de Duinwetering. Alles bij elkaar opgeteld zijn dat er inmiddels toch al driehonderdvijftig. Ook professionals uit de omgeving willen graag hun bijdrage leveren. Els zegt: "Vorige maand hadden we hier een arts uit het LUMC die gratis een cursus EHBO gaf. Dit is fantastisch".


Zo bewijst Reuring haar functie: laagdrempelig, iedereen kan er binnenlopen, geen indicatie, gewoon elkaar ontmoeten, contacten leggen en verbinding krijgen met elkaar.
Reuring draait voor een deel op subsidie van de gemeente Noordwijk. Met de opbrengst van dit jaar wil Reuring verfmaterialen, een printer en pannen voor de kooksessies aanschaffen, want voor het bekostigen van de activiteiten en hulpmiddelen is Reuring grotendeels afhankelijk van sponsoren.

Aanmelden

Op 26 januari is men vanaf 18.30 uur welkom in De Baak Seaside aan de Koningin Astrid Boulevard 23. Het diner zelf begint om 19.00 uur. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde viergangendiner wordt aangeboden à € 55,- p.p. Als u vegetarisch eet of een dieet volgt en u dit bij de aanmelding vermeldt, wordt daar rekening mee gehouden.

Evenals vorig jaar wordt deze avond muzikaal opgeluisterd en wordt er gedanst.

Aanmelden kan tot 20 januari aanmelden bij Jos Dobbe van de Lionsclub, jos.dobbe@active-interest.nl, tel. 06-50283944. De kosten voor het diner graag vooraf overmaken naar NL02 ABNA 0464 1869 43 t.n.v. Lions Club Noordwijk o.v.v. Reuring.


Verrijk je Buurt en kom naar het inspiratiecafé

buurtidee n Fonds 1818 bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met de inwoners van Noordwijk en omgeving. In het kader van de jubileumactiviteit Verrijk je Buurt is het fonds op zoek naar mensen met een goed idee voor hun buurt. Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z'n directe leefomgeving wil doen is welkom bij het Verrijk je Buurt inspiratiecafé dat op maandag 29 januari in Het Trefpunt aan de Schoolstraat plaatsvindt.

Daar kunnen inwoners van Noordwijk direct met hun buurtidee aan de slag. Er is aandacht voor succesvolle voorbeelden, ervaringen én er zijn leuke brainstorms. Ook worden er handige hulpmiddelen verstrekt via de Verrijk je Buurt Box, die na het inspiratiecafé achterblijft. Aanvullend bevat de website verrijkjebuurt.fonds1818.nl ook extra informatie en een online toolbox om aan de slag te gaan.

Van idee tot uitvoering

Fonds 1818 geeft begeleiding en advies, zodat ideeën worden omgezet in een plan. Alles wat een straat of buurt een beetje beter of gezelliger maakt, komt in aanmerking. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt, komen na beoordeling van het fonds ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal € 3.000,-.

Tijdens de avond is er plaats voor inspiratie door presentaties van andere buurtinitiatieven en succesvolle projecten. Men gaat in gesprek met buurtgenoten om te horen hoe zij hun plan hebben aangepakt. Men gaat werk maken van goede ideeën tijdens een mini-workshop. Er is tijd voor speeddaten en vragen stellen aan de adviseurs van Fonds 1818. Daarna kan men aan de slag met handige tools en hulpmiddelen uit de speciale Verrijk Je Buurt Box.

Het inspiratiecafé begint om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. De eindtijd is 21.30 uur, met aansluitend een borrel.

Het inspiratiecafé wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijn Noordwijk, Wijkregisseur Noordwijk, Bibliotheek Noordwijk m.m.v. KunstKlank. Aanmelden is niet nodig.