Gemeenteraadsleden

Recentelijk schreef Binder in zijn column over de komende verkiezingen. Vanwege de samensmelting zijn die in November maar nu reeds vinden de eerste verkennende gesprekken plaats met potentiële raadsleden. Hij blikt vooruit en zegt: "de laconieke soms hooghartige houding van de diverse landelijke partijen… (uitgangspunten) die er wel zijn (maar) ze blijken niet gebaseerd op realisme… dat kiezers weer in de maling gaan worden genomen..."

Als je wel eens meekijkt bij een vergadering van de raadsleden dan valt het soms op dat de laptop wordt geopend en de mail wordt bestudeerd met daarin de onderwerpen voor de komende vergadering. Aldus mensen die in de wandelgangen constateren dat op deze manier soms politiek bedreven wordt in Noordwijk. Uiteraard zijn er ook een paar zeer gedreven politici in Noordwijk die een gedegen dossierkennis hebben en weten waar het over gaat.
Verder schreef Binder: "Het simpele denken dat men het uitoefen van raadlidmaatschap er wel even bij kan doen om daarna tot de ontdekking te komen dat het tegen valt."

Beste Panelleden: welke stappen moeten er volgens jullie worden genomen om te komen tot gedreven geïnspireerde en gemotiveerde raadsleden die de komende 4 jaar ons gaan vertegenwoordigen?