Met boeken het nieuwe jaar in

markt n Van woensdag 3 t/m zondag 7 januari houden Boekhandel Van der Meer en Moby Dick weer een gezellige boekenmarkt aan de Keuvel 1. Tijden de openingstijden kan er gegrasduind worden in stapels sterk afgeprijsde boeken.

Als begin januari de jaaroverzichten bekeken zijn, de voornemens enigszins zijn opgepakt en de oliebollen zijn verteerd, wordt het tijd voor wat geestelijke inspanningen: het pakken van een goed boek. Lekker even in een hoekje een imaginaire reis maken naar een exotisch land of je laten meevoeren in een romantisch of thrillerachtig verhaal. Om de keuze voor het juiste boek wat makkelijker te maken is het doorploegen van de brede en grote voorraad boeken van de Nieuwjaarsboekenmarkt een goede tip.
De markt is op woensdag 3 t/m vrijdag 5 januari van 9.00 tot 18.00 uur; op zaterdag 6 januari van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 7 januari van 12.00 tot 17.00 uur.


The Chet Baker Room

muze n Jazzlegende Chet Baker overleed in 1988 na een val uit het raam van het Amsterdamse Hotel Prins Hendrik. Of is hij gesprongen? Zijn sterrenstatus, overmatig drugsgebruik en vroege dood creƫerden de mythe van 'de mooie jongen met wie het verkeerd afliep'. Marijn Brouwers brengt in aanloop naar Chet's dertigste sterfjaar in The Chet Baker Room, nieuwe songs en de mooiste jazzklassiekers - in het Nederlands - ten gehore in De Muze. Hij wordt begeleid door topmuzikanten Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Reyer Zwart. The Chet Baker Room gaat over de mens die vastloopt. Baker staat symbool voor de dolende ziel, de mens die vastloopt. De kamer is zijn schuilplaats, zijn toevluchtsoord. Vrijdag 12 januari, aanvang 20.15 uur. De toegang is gratis. Achteraf betaal je wat je de voorstelling waard vond. www.demuzenoordwijk.nl