Mylou Frencken en Frénk van der Linden geven een voorstelling in de bibliotheek. | Foto: PR
Mylou Frencken en Frénk van der Linden geven een voorstelling in de bibliotheek. | Foto: PR Foto:

Frénk en Frencken geen voorstelling in de bieb

Mini-Voorstelling n Een avond vol met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen op 19 januari in de Bibliotheek Bollenstreek aan de Akkerwinde.

Het bijzondere duo Frénk & Frencken komt met een speciale mini-voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze. Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd.
De alom geprezen interviewer Frénk presenteerde enkele weken geleden in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders.

Mylou Frenken publiceerde onlangs de veelgeprezen interviewbundel 'Leven in het Lied' waarvoor ze collega's als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn interviewde over hun meest dierbare eigen lied.

De entree kost € 5,00. Niet-leden betalen € 10,00. Kaarten zijn te koop via bibliotheekbollenstreek.nl


Philip Dröge geeft college

College n Iedere eerste zondag van de maand verandert Het Cultuurcafé in een collegezaal. In januari geeft Philip Dröge college over Christiaan Snouck Hurgronje, een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden. Hij maakte deel uit van een bescheiden karavaan die op 1885 arriveert in Mekka.

Philip Dröge schreef een boek over Christiaan Snouck Hurgronje. Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.
Als een van de eerste westerlingen dringt Christiaan door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.
Na het college staat voor de toehoorders koffie/thee klaar en blijft Philip om te signeren en/of na te praten. Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren.
Zondag 4 februari geeft Felix Klos college in Het Cultuurcafé. De jonge Oxford-historicus schreef een boek over Winston Churchill, vader van Europa.


Venetiaanse kunst in De Muze

Exhibition on Screen opent het vijfde seizoen met Canaletto en de Kunst van Venetië, een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Op dinsdag 16 januari, aanvang 11.00 uur is dit te zen in De Muze.

Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter. De opmerkelijke groep van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zjin tijdgenoten, en Venetië da hij meesterlijk vast legde. De film biedt ook de kans om bij twee officiële koninklijke residenties – Buckingham Palace en Windsor Castle – binnen te stappen en meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde naar Groot-Brittannië. Geleid door de curatoren van de The Royal Collection Trust en toonaangevende experts in de Venetiaanse geschiedenis, is de film niet alleen een geweldige manier om de tentoonstelling te zien, maar ook de mogelijkheid om dichter bj Canaletto en Venetië te komen dat hem heeft geïnspireerd.

De plaatsbewijzen kosten € 6,- (inclusief garderobe). De theaterbalie is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt €1,- in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl

Afbeelding