Iedere woensdag – De Breischool Breien en handwerken met De Breischool. Iedereen kan aanschuiven, jong en oud, dames en heren, Nederlands- en anderstalig. Elke woensdag 14.00 – 16.00 uur. Deelname is gratis.


Woensdag 3 januari t/m zondag 7 januari – Boekenmarkt
Heel veel boeken verdienen aan het begin van het jaar een plek in een nieuwe boekenkast. Kom gezellig neuzen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsboekenmarkt in samenwerking met Antiquariaat Moby Dick. Tijdens openingstijden


Zondag 7 januari – College Cultuurcafé Philip Dröge
Iedere eerste zondag van de maand verandert Het Cultuurcafé in een collegezaal. Dit keer geeft Philip Dröge college over Christiaan Snouck Hurgronje, een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden. Hij maakte deel uit van een bescheiden karavaan die op 1885 arriveert in Mekka. Na het college staat voor de toehoorders koffie/thee klaar en blijft Dröge om te signeren en/of na te praten.
Aanvang 15.00 uur, tickets €5,- (incl. koffie/thee na afloop), verkrijgbaar online en in de boekhandel


Zaterdag 13 januari – Luna Zegers
Solo van Luna Zegers is een uniek en persoonlijk verhaal over een Nederlandse vrouw die haar stem vond in de Spaanse flamencomuziek. Luna Zegers presenteert haar boek, natuurlijk met muzikale begeleiding.
Aanvang 15.00 uur, tickets €5,- verkrijgbaar online en in de boekhandel


Vrijdag 19 januari – Frénk & Frencken
Het bijzondere duo Frénk & Frencken treedt op met een speciale mini-voorstelling waarin de liedjes van Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk van der Linden (interviewer). De twee zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd.
Locatie Bibliotheek Noordwijk, aanvang 20.00 uur, tickets leden €5,- / niet leden €10,-


Zaterdag 20 januari – Filosofie van de jamsessie
Filosoof Jurriën Rood schreef Filosofie van de jamsessie - hoe we kunnen samenwerken in vrijheid. Jammen en filosoferen in Het Cultuurcafé. Men denkt vaak dat vrijheid wordt beperkt door regels, maar Jurriën Rood laat zien dat regels juist vrijheid kunnen schéppen, zowel in de muziek als in de maatschappij.
Aanvang 15.30 uur, toegang vrij, graag reserveren