Burgemeester Rijpstra te midden van de deelnemers aan het basketbaltoernooi. | Foto: Ina Verblaauw
Burgemeester Rijpstra te midden van de deelnemers aan het basketbaltoernooi. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Hoffenne wint basketbaltoernooi

toernooi n Traditiegetrouw wordt in Sportpark Duinwetering in de kerstvakantie een basketbaltoernooi gehouden voor scholieren van de basisscholen in Noordwijk. De organisatie van het toernooi is in handen van MSV Noordwijk.

Door Ina Verblaauw

Roos Oortwijn van MSV: "de ochtend was ingericht voor leerlingen uit groep drie en vier. De kinderen kregen les in balvaardigheid en deden een gevarieerd aantal spelletjes". Daarna was het de beurt aan de groepen vijf en zes. Zij speelden een drie tegen drie toernooi. Voor het eerst dit jaar was er geen deelname van de groepen zeven en acht. Oortwijn: "bij deze leeftijdsgroep nam de animo sterk af. Reden hiervoor is dat deze categorie meestal al een definitieve sportkeuze heeft gemaakt".

De ruim 100 deelnemers aan het Basketbaltoernooi hadden zich vooraf aangemeld bij hun eigen gymnastiekjuf of -meester. Inschrijving kon als individu of als klas. De laatste kwam het meest voor, waardoor er een echt competitiestrijd ontstond.

Burgemeester Rijpstra reikte de prijzen uit. "Als oud gymleraar kijk ik naar jullie enthousiasme en krijg dan enorm veel zin om mee te doen. Ik zie jullie lekker sportief bezig zijn. Basketbal is een teamsport en er is altijd wel iemand in de buurt die met je wilt spelen". Voordat hij de prijzen uitreikte, vroeg hij een groot applaus voor alle vrijwilligers die de hele dag in touw waren geweest om alles in goede banen te leiden.

De winnaars van het toernooi waren Hoffenne/Schapendel, tweede Montessori/Klaverweide en de derde prijs ging naar De Zeehonk. De beker voor jong talent ging naar de 10-jarige Luut van de Bronckhorstschool. Die prijs kreeg hij volgens zijn klasgenootjes voor passes en scoren. Luut is nog niet gekozen voor een sport, maar ondanks zijn talent voor basketbal wordt het waarschijnlijk voetballen.


Koude duik in het nieuwe jaar

duik n Traditiegetrouw zijn er twee Nieuwjaarsduiken in Noordwijk. De eerste startte om 13.00 uur bij De Zeemeeuw. Duizend enthousiastelingen, in leeftijd zeer variërend, waagden de duik in de Noordzee.

Door Ina Verblaauw

"Een makkie dit jaar", aldus een deelnemer. "Het is droog, niet te koud en ook de watertemperatuur is goed te doen". Daar kwam nog even bij dat het hoogwater was, zodat slechts een kleine 20 meter strand overbrugd moest worden. Voorafgaand aan de duik een pittige warming-up onder leiding van Barry Hazenoot. Na het aftellen renden de moedige mannen, vrouwen en kinderen de zee in, onder het toeziend oog van de Noordwijkse Reddingsbrigade en de meegekomen familieleden. De meesten namen echt een duik; een enkeling vond de zee in gaan tot aan de knieën goed genoeg. Alle deelnemers ontvingen de bekende Unox-muts en een oorkonde. Strandpaviljoen De Zeemeeuw en Horesca Horecavo zorgden voor de 200 liter soep, 100 liter chocomel en 60 liter Glühwein, die na afloop werden geserveerd. De opbrengst van het evenement gaat naar de Noordwijkse Reddingsbrigade.

Bij Strand(t)plaats Nederzandt vond de tweede duik plaats. Het tijdstip van 15.00 uur werd niet gehaald omdat er op dat moment nog een file met deelnemers stond op weg naar de parkeerplaats. De vloed zorgde ervoor dat er nog nauwelijks strand overbleef om de 500 stoere duikers een startplek te geven. Maar de stemming zat er goed in. Onder stevige beatmuziek werd de warming-up afgewerkt, waarna eindelijk een duik kon worden genomen. Ook hier een feeststemming met alleen maar vrolijke mensen. Na afloop kon in de kleedkamers droge, warme kleding worden aangetrokken. Er was zelfs een genderneutrale kleedkamer. Op het terras zorgden een DJ en 't Is Keun voor de vrolijke noot. In de hot whirlpool kwam menigeen weer op temperatuur.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de nieuwe strandrups van Outdoor4disabled.

Afbeelding