Vanuit Belgiƫ was er een blindenteam van Anderlecht die een eerste demonstratietraining met Nederlandse lotgenoten afwerkte.
Vanuit Belgiƫ was er een blindenteam van Anderlecht die een eerste demonstratietraining met Nederlandse lotgenoten afwerkte. Foto: Cor de Mooy

Voetbal voor iedereen

Het was een gezellige drukte op het Sportpark Duinwetering. De KNVB en V.v. Noordwijk organiseerden op zondag 22 oktober in nadrukkelijke samenwerking met Noordwijk European City of Sport de eerste editie van een Totaalvoetbaldag. Er waren diverse wedstrijden en demonstratietrainingen om speciale aandacht te genereren voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Opzienbarend was een voetbalwedstrijd van een amputatieteam, een voor zich sprekende beperking. De nadruk deze dag lag vooral op het mogelijk maken van voetbal voor mensen met diverse handicaps. Met zichtbare en niet zichtbare beperkingen. De KNVB wil daarbij initiatieven van clubs faciliteren. Gehandicapten Sport Nederland geeft ondersteuning waar mogelijk.