Haaglanden is nét te sterk voor NOVO H1

volleybal n Afgelopen zaterdag speelde Novo H1 de laatste wedstrijd van 2017 in Voorburg tegen het eerste team van VV Haaglanden. Na een wisselende start in de tweedee divisie kon Novo ook de laatste partij van 2017 tegen deze middenmoter niet winnend afsluiten.

Direct aan het begin van de eerste set nam Haaglanden het heft in handen en de leiding. NOVO had moeite om tot scoren te komen, maar vocht hard. Aan het einde wist Novo toch de servicedruk op te voeren en de set naar zich toe te trekken met 27-25. Daarna verzwakte NOVO en bleef Haaglanden steunen op 2 sterke aanvallers. Zij wonnen de tweede en derde set met 25-18 en 25-21. Daarna draaide NOVO de rollen om. Hoewel zij het zichzelf aan het einde van de set nog moeilijk liet maken, won NOVO de set alsnog met 25-22. NOVO mocht zich opmaken voor de 2e vijfsetter van deze competitie. Helaas liep NOVO in de vijfde set gelijk tegen een serviceserie op en konden zij de achterstand niet meer goed maken. De set ging verloren met 15-11 en NOVO moest zich tevreden stellen met 2 competitiepunten.

Met nog 12 wedstrijden in het vooruitzicht kan NOVO een plaats in de tweede divisie behouden. Op 13 januari om 17:30 zal de eerstvolgende wedstrijd tegen US uit Amsterdam plaatsvinden op Sportpark Duinwetering.


Carols bij Kaarslicht

Kleijnkoor Noordwijk geeft op 22 en 23 december kerstconcerten verzorgen in de Oude Jeroenskerk. Carols bij Kaarslicht wordt al voor de 15e keer georganiseerd door Kleijnkoor Noordwijk.

Een kerstconcert dat in deze prachtige en buitengewoon sfeervolle kerk jaarlijks honderden bezoekers trekt. Voor de koorleden is het een terugkerend onderdeel van het koorseizoen. Publiek en koor hebben warme herinneringen aan de concerten.
De magische sfeer van kerst, de diversiteit aan kerstmuziek en de mooie belichting zorgen elk jaar weer voor een beleving in de kerk; "na Carols start voor ons de kerst" is een veelgehoorde opmerking. Het koor zal vanuit diverse plekken in de kerk zingen om de akoestiek volledig tot haar recht te laten komen.
Samen naar Carols bij Kaarslicht gaan is een speciale start van de kerstdagen. Family & Friends together is dan ook een treffende titel voor de komende drie concerten.
Al jaren is dit concert een feest van herkenning, een start van de feestdagen en een weerzien van oud-leden. Gezien 2017 een lustrum is voor Kleijnkoor Noordwijk zingen een aantal oud-leden en betrokken mee met een deel van het programma.
De concerten zijn op vrijdag 22 december om 21.00 uur en op zaterdag 23 december om 19.00 en 21.00 uur. Kaarten à € 13,50 zijn te koop via Noordwijk Ticket (https://www.demuzenoordwijk.nl/noordwijk-ticket) of bij De Muze en Boekhandel Van der Meer.