Buurman & Buurman gaan aan het klussen in De Muze tijdens twee benefietvoorstellingen. | Foto: PR
Buurman & Buurman gaan aan het klussen in De Muze tijdens twee benefietvoorstellingen. | Foto: PR Foto:

Voorstellingen voor de Noordwijkse Breischool

n Buurman & Buurman klussen in De Muze

benefietvoorstelling n De Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk schenkt de netto-opbrengst van de nieuwste theatervoorstelling 'A je to' van Buurman & Buurman aan de Noordwijkse breischool vanwege hun bevlogen en hartverwarmende inzet voor kankerpatiënten in de regio.

De breischool is de drijvende kracht achter veel hartverwarmende initiatieven, waaronder Knitted Knockers Nederland. Vrijwilligers in heel Nederland breien en haken daarvoor katoenen borstprotheses voor vrouwen die een borst moeten missen. De voorziene financiële bijdrage van de Ronde Tafel helpt Knitted Knockers Nederland verder te professionaliseren zodat in de toekomst nog meer vrouwen geholpen kunnen worden. De Noordwijkse breischool zal daarnaast geld krijgen om extra materialen van te kopen. Daardoor kunnen vrijwilliger nog jarenlang chemomutsen voor de verwentas van stichting Bribos blijven maken, alsook kleding voor het Knuffelkonijn van Ronald McDonald (dat gratis beschikbaar wordt gesteld aan kinderen met kanker op het speelplein in het LUMC).

"Buurman & Buurman belooft een heerlijke theatermiddag te worden waar bezoekers met hun kinderen of kleinkinderen lang van zullen nagenieten", zegt Leon van Ast, mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse Ronde Tafel. "Bovendien steunen bezoekers ook rechtstreeks de Noordwijkse breischool. Deze échte klussers breien en haken uit naastenliefde elke woensdagmiddag in het Cultuurcafé van boekhandel Van der Meer voor hen die getroffen worden door kanker. Hun hartverwarmende initiatieven verdienen meer ondersteuning en erkenning. Dankzij de bezoekers van Buurman & Buurman en de verbonden sponsoren gaat de Ronde Tafel dat mede mogelijk maken."

Er worden op zaterdag 20 januari twee voorstellingen in theater de Muze gegeven. De komst van deze nationale klushelden wordt mede mogelijk gemaakt door de royale sponsorbijdragen van: Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie B.V., Admiraal Schilders B.V., Van der Meer Makelaars B.V. en RWV Advocaten B.V.

Kaarten kosten € 19,95 en zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van de Muze, tel. 3646226 of op www.demuzenoordwijk.nl Geadviseerd wordt tijdig kaarten te reserveren. De verwachting is dat beide voorstellingen snel zullen zijn uitverkocht.


Glazen huis in de Hoofdstraat

daklozen n Van 20 t/m 24 december laat singer-songwriter Danny Ferdinandus zich opsluiten, in het speciaal gecreëerde Glazen huis in de beddenspeciaalzaak Business Class aan de Hoofdstraat 94. Net zoals bij het Glazen Huis Apeldoorn zal Danny ook deze dagen niet eten.

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Nederlandse burgers die dakloos zijn. Het kan namelijk iedereen overkomen door bijvoorbeeld een scheiding, werkeloos worden, etc. Er zijn legio oorzaken te noemen!


Danny zelf was samen met zijn toenmalige echtgenote een opkomend artiestenduo. Zij stonden bekend als Duo Promise. Het duo was regelmatig te zien op de Nederlandse televisie, o.a. bij de Vara, Veronica, etc. Ze traden veel op in Nederland, België en Duitsland. Op zijn hoogtepunt kreeg hij diverse persoonlijke tegenslagen, waardoor Danny uiteindelijk zelf dakloos is geraakt. Mede door zijn trotsheid zocht Danny geen hulp en hij vluchtte uiteindelijk zelfs naar Spanje. Daarprobeerde hij op verschillende manieren werk te vinden, wat helaas niet lukte. Dus ook in Spanje leefde hij op straat en zwierf hij rond met zijn gitaar.
Zonder toekomstperspectief in Spanje, werd Danny door goede vrienden terug naar Nederland gehaald. Op het moment dat Danny het eigenlijk niet meer zag zitten, heeft een vriend hem uitgenodigd een kerkdienst bij te wonen. De pastoor adviseerde Danny om zich aan te melden bij Stichting De Hoop, een stichting die landelijk hulp biedt aan onder andere daklozen, zowel gezinnen als alleenstaanden. Door hulp van deze stichting kreeg Danny weer toekomstperspectief.


Via diverse omwegen belandde Danny in de badplaats Noordwijk aan Zee. Ondanks dat hij een hele zware rugzak heeft, blijft hij geloven in de goedheid van de mens en straalt hij overal. Door zijn enthousiasme en positieve karakter kan hij weer voorzichtig zijn oude beroepuitoefenen, wat inhoudt dat hij o.a. weer mooie liedjes maakt voor diverse bekende artiesten, waaronder Justine Pelmelayen zangeres Danivermeulen.
Met zijn muzikale talent heeft Danny enige jaren geleden een eigen kerstlied gemaakt "It's Christmas for Everyone!", die hij nu beschikbaar stelt aan Stichting De Hoop. Het bedrag dat met deze actie wordt opgehaald, wordt hieraan gedoneerd. Wilt u ook een centje bijdragen en Danny horen zingen, kom dan bij ons langs, doneer uw bijdrage en geniet van gratis Chocomelk en/of Glühwein!Help Danny met het maken van een nieuw lied. Met vier woordjes is dit mogelijk. Dus heeft u een woordje wat hierin gebruikt moet worden… laat het ons weten! Van woensdag t/m zaterdag kiest Dannyom 18.00 uur een woordje uit.Hiermee maakt hij dan een geheel nieuw liedje die hij zondag ten gehore brengt.
Business Class Boxspring Collection zal, naast het beschikbaar stellen van de ruimte, van elk verkocht bedtijdens deze dagen € 50,00 doneren aan dit goede doel. Tevens maakt u kans op een luxe boxspring. Laat hiervoor uw gegevens achter. Op 2e Kerstdag zal de winnaar officieel bekend worden gemaakt.
Download de single "It's Christmas for everyone" via I-tunes en Spotify. Hiervan wordt de gehele opbrengst gedoneerd aan Stichting De Hoop.