Laatste krant van het jaar 2017

redactie n Hier voor u ligt de laatste reguliere krant van 2017. Het was een veelbewogen jaar. Op het wereldtoneel, maar ook lokaal is er weer het nodige gebeurd.

Volgende week neemt De Noordwijker u mee door een jaar in vogelvlucht middels het traditionele jaaroverzicht. De eerstvolgende 'gewone' Noordwijker verschijnt weer op woensdag 3 januari. Ondertussen blijft u op de hoogte door te surfen naar www.denoordwijker.nl

Het redactionele team achter De Noordwijker wenst u en de uwen goede kerstdagen en een nieuwsrijk en voorspoedig 2018 toe.


Referendum op 21 maart?

Fusie n Deze week diende bij de voorzieningenrechter de zaak die Raymond Salman heeft aangespannen tegen de gemeente Noordwijk. Zo kent de strijd rondom een referendum over de fusie een volgend hoofdstuk. Salman blijft hardnekkig bij zijn standpunt: 'Noordwijkers moeten de gelegenheid hebben om zich via een referendum uit te spreken over een fusie.'

Salman kwam ter zitting met raadsman en Noordwijker Charles B. Krol Dobrov aan zijn zijde. Deze hield de rechter o.a. voor dat de keuze tot fusie allesbehalve democratisch werd genomen en dat een referendum op 21 maart, gekoppeld aan het landelijk referendum over de sleepwet, nog heel goed mogelijk is. Hij noemde dit praktisch en kostenbesparend. En dat de uitslag ook nog op tijd is voordat het definitieve fusiebesluit door de Tweede Kamer, naar verwachting eind april. De rechter stelde zich kritisch op richting de gemeente Noordwijk met vragen die volgens Raymond Salman steekhoudend waren en wat hem goede hoop heeft gegeven. De uitspraak wordt nog voor Kerst verwacht.