V.v Noordwijk krijgt voetballes

Voetbal n Slechts enkele weken terug nog was er de brede lach en veel waardering. Na de nederlaag van vorige week en nu weer de 6-3 nederlaag in 's Gravenzande is de stemming bij de Noordwijk supporters gezakt tot onder het vriespunt. Over 'een zeker kampioenschap' wordt nu niet meer gesproken.

Het optimisme bij de Noordwijk aanhang na de bijzonder goede start van de competitie was groot. Even groot als het vertrouwen in de nieuwe trainer/coach Kees Zethof. Deze laatste waarschuwde al eerder dat een mogelijk kampioenschap nog heel ver weg zou zijn. Hij benadrukte dat de goede start niet betekende dat iedere week winnen de gewoonste zaak van de wereld is. En ook dat clubs er zowel technisch als tactisch altijd alles aan doen om van de koploper te winnen. Inmiddels krijgt de coach alle gelijk van de wereld. Deze tweede nederlaag op rij kwam echt hard aan.


Kwaadaardige aanslag

Op het Juliana Sportpark liet FC 's-Gravenzande direct al zien dat deze middag de doelstelling was om Noordwijk een lesje te leren. Een voorzet van Ziko Özdemir viel voor de voeten van Yuri Westhoff, die kon uithalen en een snelle 1-0 was een feit.
Even nog leek scheidsrechter Colin Prooi aangewezen te kunnen worden als oorzaak van het falen toen hij een werkelijk kwaadaardige aanslag op Manuputty niet als zodanig beoordeelde. Donkerrood was de enige kleur die hiervoor in aanmerking kwam. De ongelukkige Noordwijk-speler moest dan ook vanaf het veld direct door naar het ziekenhuis. De man van FC 's Gravenzande mocht de strijd echter gewoon vervolgen. En die strijd leverde Noordwijk zowaar de gelijkmaker op. Bröcker mocht het laatste tikje verzorgen:1-1. De supporters die dachten dat het nu wel allemaal goed zou komen zagen aanvankelijk een beter Noordwijk. Maar toch kwamen zij bedrogen uit. Knullig balverlies na ruim een half uur gaf de Westlanders de kans om gemakkelijk raak te schieten: 2-1. Waarmee werd gerust.


Lesje

En de thee was nauwelijks door de kelen of het was al 3-1. Noordwijk probeerde na deze absolute tegenvaller nog van alles. Het Westlandse lesje 'scoren is het belangrijkst' liet zien dat winst er deze middag niet in zou zitten. Want toen de 4-1 viel was de wedstrijd gespeeld. Toch wilde de ploeg van Zethof het hoofd nog niet in de schoot leggen. Nadat Westdijk een kwartiertje voor tijd, na overigens even eerder tegen geel te zijn opgelopen, toch nog de 4-2 wist te maken, leek Noordwijk met een spannend alles-of-niets-slotakkoord te kunnen komen. Maar die hoop op meer werd direct de bodem ingeslagen toen Westhof al kort daarop de 5-2 liet noteren. Dat het ook nog 6-2 en 6-3 werd, was niet meer van belang.

Van groot belang is wel de komende thuiswedstrijd tegen de Jodan Boys. Voor Noordwijk gewoonlijk een lastige tegenstander die zich heeft genesteld op een vijfde plek.