Afbeelding
Foto:

Lions Club viert 40-jarig jubileum

veertig n Op 7 december vierde de Lionsclub Noordwijk in aanwezigheid van oud-leden van het eerste uur hun jubileum in hotel Noordwijk aan Zee. Daar werd 40 jaar geleden ook het startschot gegeven.

De Lionsclub Noordwijk werd 40 jaar geleden opgericht, met als doel dienstbaar te zijn aan de samenleving op basis van vriendschap en wederzijds begrip. In al deze jaren werden zeer veel goede doelen ondersteund, zowel internationaal als nationaal.

President Ad Roos memoreerde er een aantal: projecten in Indonesiƫ, Peru, Tanzania, Boven Volta, Nigeria, Honduras, India en Roemeniƫ. Allemaal met als doel om steun en hulp te bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Vaak gericht op onderwijs van kinderen, zodat een steentje wordt bijgedragen aan hun toekomst. In eigen land ondersteunde de Lions Vietnamese vluchtelingen en werd jarenlang een wervingsactie gehouden voor bloedafname-avonden. Dit leverde duizenden liters bloed op!

De laatste jaren stond de ondersteuning in het teken van projecten in eigen land en vaak dichtbij huis. Voorbeelden hiervan zijn het Van der Sarfonds, stichting Het Kind, Reuring in Noordwijk, pannenkoeken bakken voor de bewoners van Jeroen en Groot Hoogwaak en fietsen met slechtzienden. Ook was de Lions actief in een internationale jeugduitwisseling, gericht op een culturele uitwisseling van jongeren.


Natuurlijk gaan de Lions in volle vaart voort. Op 7 april staat een groot galafeest in Huis ter Duin op het programma, ter ondersteuning van de Kuyt-foundation. Hiermee wordt gehandicaptensport ondersteund. Natuurlijk zal Dirk Kuyt zelf hier ook bij aanwezig zijn. Voor het programma en kaarten: hou www.lionsnoordwijk.nl in de gaten.