Iedere woensdag – De Breischool Breien met De Breischool. Elke woensdag 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Zaterdag 16 december – Olav Mol en Jack Plooij over Formule 1
Jack Plooij en Olav mol doen verslag van Formule 1 jaar 2017. Het duo deed verslag van alle races en maakte alles van dichtbij mee en schreef daar het boek Oorlog op de baan, Formule 1 2017 over. Olav en Jack zijn te gast en signeren hun boek.
Van 13.00 tot 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren.

Zaterdag 16 december – Kerstliedjes-estafette
Chateaukoken voor iedereen! Het is mogelijk en dat komen Ilja Gort en zijn wijnboerenminnares Caroline d'Hollosy vertellen. Onze eigen 'Gort', Jan, serveert een kleine proeverij uit het kookboek van Ilja en Caroline. Terwijl de kasteelheer en zijn wijnboerenminnares vertellen over hun leven en het eten in Frankrijk.
Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren.

Zaterdag 23 december – Excelsior in Het Cultuurcafé
Het leerlingenorkest van Fanfarecorps Excelsior in Noordwijk treedt deze middag op in Het Cultuurcafé met kerst- en winterliedjes. Het gezelschap brengt traditionele marsmuziek tot pop en rock en van klassiek tot musical en film.
Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren.

Zaterdag 30 december Ontwaacken Ontmoet
Traditioneel wordt het jaar afgesloten op de laatste zaterdag van het jaar met de live radiouitzending Ontwaacken Ontmoet van de Bollenstreek Omroep. Pieter Kuijt en Leonoor Ruigrok bespreken met u het afgelopen jaar vanuit Het Cultuurcafé. Met gasten die het nieuws in de Bollenstreek domineerden en live muziek.
Van 09.00 tot 12.00 uur, toegang vrij.

Zaterdag 30 december The Cozy's
Muzikaal duo The Cozy's, Sjaak en Leander sluiten het jaar 2017 muzikaal af.
Het duo speelt covers van o.a. Simon & Garfunkel, The Beatles, De Dijk, Stef Bos, Adele op akoestische gitaar en beide zingend.
Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren.

Zondag 7 januari
Iedere eerste zondag van de maand verandert Het Cultuurcafé in een collegezaal. Dit keer geeft Philip Dröge college over Christiaan Snouck Hurgronje, een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden. Hij maakte deel uit van een bescheiden karavaan die op 1885 arriveert in Mekka.
Aanvang 15:00 uur, tickets €5,- (incl. koffie/thee na afloop) verkrijgbaar in de boekhandel en online.