Annemarieke en Henk-Jan de Mooij zijn erg trots met de top drie-notering voor hun kerstshow.| Foto: PR
Annemarieke en Henk-Jan de Mooij zijn erg trots met de top drie-notering voor hun kerstshow.| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Tuincentrum De Mooij in top 3 'Beste Kerstshow'

derde n Tuincentrum De Mooij heeft de derde prijs in de wacht gesleept in de verkiezing van de Beste Kerstshow, in de categorie klein tuincentrum. Deze landelijke verkiezing wordt door Tuinbranche Nederland en het vakblad Tuinzaken georganiseerd om het echte tuingevoel te stimuleren.

Het juryrapport roemde bij het tuincentrum de gastvrijheid en het gevoel welkom te zijn. De groenafdeling is mooi ingericht en de ijsbaan brengt de bezoeker in winterse sferen.

Ook de fraaie stijlkamers en de lunchroom met spannende specialiteiten kregen de waardering van de jury.

Kersttrends

De drie trends die in de meeste tuincentra zichtbaar zijn, komen voort uit maatschappelijke ontwikkelingen die spelen. Zo past traditioneel goud en rood bij consumenten die nostalgisch zijn over vroeger en op zoek naar het familiegevoel.

De natuurlijke en botanische materialen staan juist voor het groeiende bewustzijn rondom het klimaat en de waarde die wordt gehecht aan een goede gezondheid. Het ijsblauw komt voort uit de technologische ontwikkelingen en de snelheid waarmee deze worden geïntroduceerd.

Beleving

"Wij zijn enorm trots op deze prijs. Met ons hele team hebben we eraan gewerkt om onze klanten een echte kerstbeleving te geven", zegt Henk-jan de Mooij.

"Door de onrust in de wereld is de consument meer en meer op zoek naar gezelligheid. Dit uit zich in het ouderwetse kerstgevoel en de wil om het thuis gezellig te maken tijdens de decembermaand."


Wijk Ichthus houdt kerstmaaltijd

kerstmaaltijd n Ook dit jaar houdt de Wijk Ichthus een kerstmaaltijd voor hen die erg tegen de kerst opzien, of alleen zijn.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend de kerstdagen met elkaar samen door te brengen. Het gevoel van welkom zijn en zich thuis voelen is een uitdaging die we elk jaar weer willen aangaan. Bijzonder is dat iedereen met welke achtergrond ook dat ook zo mag ervaren.

Naast heerlijke gerechten wordt er gezorgd voor een warme sfeer door aankleding van muziek, zang, een prachtig kerstverhaal en de mooiste boodschap dat het Kind geboren wordt. Door hem weten we dat God de mens en de wereld liefheeft.

De Kerstmaaltijd vindt plaats in de Ichthuskerk, Houtkrocht 2, aanvang 13.00 uur en is ongeveer om 16.00 uur afgelopen. Aansluitend is het mogelijk om het kinderkerstfeest mee te beleven. De maaltijd is gratis. Voor wie moeilijk ter been is, is er de mogelijkheid van vervoer.

Informatie en aanmelding via tel. 3618756 of kerstmaaltijd@wijkichthus.nl


Mantra's

Mantra n Op maandagavond 18 december zal onder leiding van Ellen Spaargaren van 19.30 tot 21.30 uur de laatste mantra-avond van dit jaar plaatsvinden.

In de sfeervolle Kerkhofkapel aan de Gooweg 37 staat dit keer het zingen helemaal in het teken van kerstmis. Er zullen allerlei kerstliederen uit de christelijke traditie en spirituele liederen uit de mantratraditie worden gezongen.
Tussen de liederen is er ruimte om te luisteren naar de stilte. Het leuke is ook dat je eigenlijk niet hoeft te kunnen zingen, meer dan je stem is niet nodig.