2for1

Two for one, het concept dat al een paar jaar wordt gebruikt door de Noordwijkse Horeca om… ja om wat?

Het idee ontstond 3 jaar geleden; restaurants werden uitgenodigd om deel te nemen en gasten te triggeren aan te schuiven aan tafel: 2 eten, 1 betalen. Het idee was dat er maar gasten in het rustige tussenseizoen de weg naar de restaurants zouden vinden en de omzet zo opgekrikt zou kunnen worden.

Dit jaar vroeg Noordwijk Marketing "een (modulaire) bijdrage van €250,- per restaurant. Dit bedrag is gebaseerd op het budget dat nodig is voor de campagne met deelname van minimaal 30 restaurants." (Bron https://www.noordwijk.info/nl/thema/2for1/2for1-2017)

Van dat geld worden promotionele activiteiten ontplooid om het product '2for1' in de markt te zetten.

De ondernemer betaalt dus €250,= én geeft geld toe. Want '2 eters en 1 betaler' is natuurlijk geen vetpot. Dat kan elke weldenkende horecagast zelf bedenken.

Als je zo hier-en-daar je oor te luister legt bij de (iets meer dan 30 van de honderden?) ondernemers zijn zij niet onverdeeld blij met het fenomeen. Wel meer gasten maar uiteindelijk levert het waarschijnlijk niet echt meer omzet op.

Beste panelleden: moet deze actie voortgezet worden of moeten wij zelf gewoon vaker uit eten gaan om onze lokale horeca te steunen?