Het Kinder Kleijnkoor is één keer extra te horen tijdens een gratis concert op vrijdag 22 december. | Foto: Archief
Het Kinder Kleijnkoor is één keer extra te horen tijdens een gratis concert op vrijdag 22 december. | Foto: Archief Foto: Cor de Mooy

Extra kerstconcert met Kinder Kleijnkoor

kinderconcert n Op 22 december om 19.00 uur zal het Kinder Kleijnkoor onder leiding van Chantal van der Klugt een vrolijk kerstconcert geven voor jong en oud. De kinderen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de kerstliedjes met als thema 'Reis door de nacht!'

Het koor zingt dit jaar ook tijdens de kinderkerstwandeling, georganiseerd in samenwerking met de Oude Dorpskern, maar de kaarten hiervoor waren al snel uitverkocht.
Om meer mensen de gelegenheid te geven naar het koor te komen luisteren is besloten een extra concert te organiseren op deze vrijdagavond.

Een bijzondere aanvulling van het concert zijn midwinterhoornblazers uit Wapenveld: De Vlijtblazers. Een aantal van hen zal zowel op 22 als 23 december aanwezig zijn bij het kinderconcert. Het gebruik van de midwinterhoorn zou volgens een algemeen verbreide opinie zijn oorsprong vinden in de Germaanse joelfeesten, de feesten die zich afspeelden rond de midwinter-zonnewende (21 december).

Extra kinder kerstconcert: 22 december in de Oude Jeroenskerk om 19.00 uur.
Iedereen kan genieten van de mooie kerstliedjes in de prachtige Oude Jeroenskerk die weer sfeervol zal worden verlicht. Een mooie opstap naar de kerstdagen.
De muzikale begeleiding is handen van het Kleijnkoor Combo.
De toegang is vrij met een collecte na afloop.


Eric van Sauers in De Muze

theater n Een behendige en expressieve macho-verteller Eric mag graag een beetje sarren en zuigen. Maar telkens laat de macho met het imposante fysiek een zachte, warme kant zien. Op woensdag 20 december is hij te zien in De Muze.

Van Sauers excelleert in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij heeft zich inmiddels ontpopt als één van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Niet zelden zul je ze nooit van je leven vergeten. Na het zeer succesvolle en fascinerende programma Ontroert komt van Sauers nu om met liefde het leed te delen. Komisch. Meeslepend. Urgent. Comedy recht uit het hart.

Woensdag 20 december, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 21,50 (inclusief garderobe en een consumptie). De theaterbalie is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2. www.demuzenoordwijk.nl