Afbeelding
Foto: PR

Het cultuurcafé in kerstsfeer

cultuur n Zondag 10 december vinden er doorlopende culturele voorstellingen plaats in Noordwijk Binnen tijdens de dertiende Muzikale Kerstwandeling. Het is de moeite waard om ook even Het Cultuurcafé binnen te lopen. De hele dag kunnen mensen hier een brief schrijven aan een gevangene in het kader van de landelijke Amnesty Schrijfmarathon en 's middags treden Helen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten op met een akoestisch vertelconcert.

Amnesty Schrijfmarathon

Tijdens de Schrijfmarathon krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter van Amnesty Turkije zit in de gevangenis.

Grote verhalen

Zangeres Helen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten spelen een akoestisch vertelconcert: Grote Verhalen. Een unieke mix van 'storytelling' en prachtige songs, waarin ze verslag doen van hun muzikale ontdekkingsreis door de VS.

Met een gitaar en twee zangstemmen die prachtig bij elkaar kleuren, nemen Botman & Van Vleuten je mee naar de weidse landschappen, de bijzondere ontmoetingen en de unieke mensen die Peter en Helen op hun pad vonden. Ze ontroeren je en laten je glimlachen met echte verhalen en pure muziek. Met eigen songs van Helen en Peter zelf, en akoestische covers van bijvoorbeeld James Taylor, Joni Mitchell, Leonard Cohen en Dolly Parton. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij. Wel graag reserveren.