Afbeelding
Foto: Wim Siemerink

Er is meer dan de dorpspolitiek

actief n Overtuigd zijn dat je wat kunt bijdragen aan de maatschappij. Een paar jaar een vaste plek hebben in een gemeenteraadsfractie. Erop rekenen actief te kunnen blijven in de dorpspolitiek. En dan de tegenvallende verkiezingsuitslag, waardoor er geen plaats meer voor je is in de raad. Dat overkwam voormalig raadslid Bart-Jan van Hoek.

En dit staat straks ook andere Noordwijkers te wachten, want met het samenvoegen van Noordwijk en Noordwijkerhout zullen per saldo elf van de huidige gemeenteraadszetels niet meer te hoeven worden bezet. De realiteit zegt dus dat er een aantal mensen zal zijn die daardoor de politiek laten voor wat het is. Een daarvan zal zeker Bart-Jan van Hoek zijn. Als nummer 4 op de lijst van VVD Noordwijk zag hij met lede ogen aan dat zijn partij een teleurstellende uitslag kende, waardoor de gewenste zetel in de Noordwijkse gemeenteraad hem niet werd gegund. Bart-Jan van Hoek moest ervaren dat er plots een onverwachte situatie ontstond. Niet langer belangrijk in de zichtbare politiek, iets dat na de fusie met Noordwijkerhout voor meer lokale politici het geval zal zijn. Na enig nadenken koos Bart-Jan van Hoek ervoor de politiek helemaal te laten voor wat het is. Hij richtte zich op een andere invulling van zijn vrije tijd, want naast zijn baan als Vastgoed Controller bij een grote bouwmarktketen had hij de behoefte deze vrije tijd nuttig te besteden. Als fanatiek sporter kende hij het belang van een goede lichaamsverzorging en het nut van een goede massage; bij intensieve trainingen hard nodig voor herstel en als blessurepreventie. Hij volgde een opleiding massage met tevens een specialisaties op het gebied van fysiologie, spierbelasting en kennis over het menselijk lichaam.

Inmiddels heeft hij zich als gediplomeerd masseur een plekje verworven in het team van Fanny van den Berg, voormalig Noordwijks Sportvrouw van het jaar, die een indrukwekkend centrum heeft gerealiseerd waar 'beauty, body and mind' centraal staan. Bart-Jan van Hoek heeft hier zijn plekje inmiddels gevonden tussen de andere, voornamelijk vrouwelijke, specialisten op het gebied van lichaamsverzorging. Nu is de massagekamer een heel andere werkplek dan de raadszaal. Toch ziet Bart-Jan wel een vergelijk als hij zegt: 'Masseren is eigenlijk het systematisch kneden van onderdelen van het lichaam om verbeteringen te realiseren. En dat is wat je in de politiek ook wil. Op onderdelen de boel masseren om langzaam je standpunten en benodigde veranderingen gerealiseerd te krijgen.

Hoewel hij nog altijd de nummer 4 op de kieslijst is en er de mogelijkheid bestaat dat er nog een beroep op hem wordt gedaan, koos hij enthousiast een nieuwe weg, als masseur in het Feel Good Center Noordwijk van Fanny van den Berg. Haar onderneming is inmiddels ook genomineerd voor de Sterkste Schakel 2017/2018. Voormalig politicus en gemeenteraadslid Bart-Jan van Hoek wil zich daarbij waar maken en weet nu zeker dat er meer is dan de dorpspolitiek.