Mike Verhoek(4) in kopduel. | Foto: Johanna Wever
Mike Verhoek(4) in kopduel. | Foto: Johanna Wever Foto: Johanna Wever

Purmersteijn houdt strijdlustig SJC van scoren af

voetbal n Er was deze keer voor SJC geen winst te halen in Purmerend, omdat er daar niet werd gescoord, maar dat betekent niet dat het een bloedeloze 0-0 werd. Zeker niet, want er gebeurde uiteindelijk van alles in deze wedstrijd.

De Noordwijkers begonnen min of meer gehavend aan de wedstrijd. Jordi Groot, Jeroen Dedel en Marvin Sloos ontbraken door blessures. In Timo Ruigrok, Dandy Steenvoorden en Juriaan van Duin vond coach Sjaak Polak echter volwaardige vervangers. De meegereisde supporters zagen tot hun tevredenheid dat SJC in de eerste helft de betere ploeg was. Die aanvallend met regelmaat de verdediging van Purmersteijn voor problemen stelde. Er deden zich niet minder dan een vijftal grote kansen voor, maar helaas konden deze niet worden verzilverd.

In de tweede helft was Purmersteijn de meer dominante ploeg, ook al omdat men toen vooral met fysieke kracht het SJC moeilijk probeerde te maken. Langs de kant roerde de technische staf van Purmersteijn zich luidruchtig, met het doel vooral de scheidsrechter te beïnvloeden en om kaarten te smeken. Verdediger Abbas al Tamimy dreigde daar het slachtoffer van te worden, waarop trainer Polak besloot hem, ondanks zijn goede prestatie, toch naar de kant te halen en voor hem SJC-talent Jelle Veenvliet binnen de lijnen te brengen.

SJC leek toch aan het kortste eind te trekken nadat de scheidsrechter een overtreding zag in een actie van keeper Schelvis. En dit leverde geen kaart, maar wel een strafschop op voor Purmersteijn, die gelukkig door Schelvis miraculeus werd gestopt. Daarna werd SJC weer de betere ploeg maar ondanks de creatieve oplossingen van Timo Ruigrok en het harde werken van Tom Duindam, Dandy Steenvoorden en Stef van der Zalm bracht dit niet het gewenste resultaat. Na Veenvliet liet ook de voor Rick van Dijk ingebrachte Benji Broekhof zien dat de trainer indien nodig een aantal goede vervangers tot zijn beschikking heeft. Ook hij kon zich moeiteloos handhaven in de strijd. Die echter niet de winnende treffer voor SJC opleverde.

Met tenslotte nog Joeri Brinkman voor Dandy Steenvoorden speelde Sjaak Polak zijn laatste troef uit. Helaas bleef het dus bij een doelpuntloos gelijkspel. Coach Sjaak Polak vond na afloop dat hij de jongens eigenlijk niets kon verwijten. Hij zag een spannende wedstrijd waarin Purmersteijn zich fysiek en SJC zich vooral beter voetballend en conditioneel konden onderscheiden. Polak: 'Wij toonden ons conditioneel veel beter. Maar voetbal draait uiteindelijk om doelpunten maken. Hoewel dit nu even niet lukt moeten we toch vooral rustig blijven.'

De komende tegenstander van SJC is Jong Achilles uit Groesbeek; een ploeg die zeker niet onderschat moet worden. Nu weer eens de volle winst moet met de steun van de supporters zeker mogelijk zijn.


Noordwijk teruggewezen door Hoek

voetbal n De prestaties logen er tot nu toe niet om, met als beloning een periodekampioenschap en de mooie positie aan de kop van de ranglijst. Daardoor is Noordwijk inmiddels de te kloppen ploeg, wat deze week tegen het stugge Hoek wel heel erg duidelijk werd aangetoond.

Noordwijk begon aan de strijd na een opvallend incident, omdat in vorm verkerende Denzel James aanvankelijk leek te zijn verdwenen. Al snel werd duidelijk dat hij deze middag niet meteen kon worden ingezet, doordat hij door een falend mobieltje onverwacht te laat op de Duinwetering arriveerde en slechts in de dug-out kon plaats nemen.

Voor hem in de plaats kreeg Sander Bosma de gelegenheid zijn kwaliteiten te tonen. Het had er alle schijn van dat hij samen met zijn team deze middag slachtoffer zou worden van de wet van Murphy, waarbij als er eenmaal iets fout gaat, werkelijk alles fout kan gaan. Want Bosma moest ook weer voortijdig afhaken nadat hij na ruim een uur voor een handsbal een tweede gele kaart moest incasseren. Bovendien kreeg Noordwijk eerst nog na ruim 25 minuten de 0-1 te verwerken na een zeer makkelijk gegeven strafschop, waarbij duidelijk kon worden gesproken over onopzettelijk handspel. Tel daarbij op dat Ruperto Dorothea opnieuw ernstig geblesseerd moest afhaken en dat ook nog eens een onfortuinlijke 0-2 achterstand werd veroorzaakt door een eigen doelpunt van Le Congé en Murphy is wel verklaard.

Nu was er natuurlijk meer dan alleen maar de pech. Voornamelijk was er de tegenstand van Hoek. De ploeg had het huiswerk goed gedaan en Noordwijk werd bestreden met uitgekiend tactisch concept, waarbij de verdediging uitgangspunt bleek, terwijl er ook werd gezocht naar kleine mogelijkheden Noordwijk in het hart van de verdediging te treffen. De vier verdedigers en de vier middenvelders van Hoek steunden elkaar in een onvermoeibare drang om de winst te pakken en vormden daarmee de basis voor succes. Noordwijk leek aanvankelijk het gemis van de intuïtieve en snelle Denzel James niet snel te kunnen compenseren. Zeker niet nadat dus ook Dorothea moest afhaken.

Toch hield de ploeg tot aan de rust verder stand. Na de thee aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Noordwijk kon niet domineren en gaf de 0-2 met het eigen doelpunt van Le Congé erg makkelijk weg. En toen zo'n minuut of tien voor het einde de 0-3 op het scorebord kwam te staan was het definitief voorbij. Dat het in de absolute slotfase nog 1-3 en zelfs 2-3 werd leek hoopvol, maar was het natuurlijk niet meer dan ijdele hoop.

Voor Zethof de taak om zijn ploeg weer scherp te krijgen voor de komende wedstrijd tegen FC 's Gravenzande. De middenmoter won met maar liefst 4-1 van Rijsoord, maar er is zeker de mogelijkheid voor Noordwijk zijn om de overwinning uit het vuur te slepen. En dan kan men wat geruster naar de winterstop toe leven, want na de wedstrijd van 16 december tegen Jodan Boys is er de winterstop, met pas op 20 januari de hervatting uit tegen Rijsoord.