Gratis energiescans voor het MKB

Als ondernemer is men continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók te besparen. Maar hoe? Waar liggen de kansen en hoe dat aan te pakken? De gemeente Noordwijk en de Omgevingsdienst West-Holland helpen hier graag bij en bieden een gratis energiescan en monitoring aan. Hiermee kan men als MKB-er aan de slag met energiebesparing in uw bedrijf.

De gemeente Noordwijk stelt de gratis energiescans met twee jaar gratis monitoring beschikbaar voor maatschappelijke instellingen en MKB's zoals; zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz.

Wat is een energiescan?

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij de bedrijven langs en brengt de huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt men inzicht in het huidige energieverbruik, de energiestromen en het energielabel. Hierna ontvangt men een advies op maat waarin onder andere staat; hoe de huidige technische installaties te optimaliseren, welke relevante maatregelen men kan nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.


MKB bedrijven en maatschappelijke instellingen met een eigen gebouw die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb


Exhibition on Screen

film n Exhibition on Screen opent het vijfde seizoen met Canaletto en de Kunst van Venetië, een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto.

Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter. De opmerkelijke groep van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zjin tijdgenoten, en Venetië da hij meesterlijk vast legde. De film biedt ook de kans om bij twee officiële koninklijke residenties – Buckingham Palace en Windsor Castle – binnen te stappen en meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde naar Groot-Brittannië. Naandag 11 december, aanvang 11.00 uur. De plaatsbewijzen kosten € 6,-. Meer info: www.demuzenoordwijk.nl.