Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Het Portret van de Week

kunstquiz n Dit portret van de week, gemaakt door Ans Vianen, is te zien in de etalage van Galerie Atelier Kloosterplein. Kloosterplein 22.

Kijk voor het hele schilderij op www.denoordwijker.nl en raad wie dit is. Wie deze locatie herkent, kan zich melden bij Galerie Atelier Kloosterplein en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen. Tipje van de sluier: zijn beste vriend was Tijl Uilenspiegel,

De oplossing van vorige week: Kop van de Hoofdstraat.


Impressionisme in Huis ter Duin

Expositie n Niek van der Plas stelt vanaf zaterdag 9 december werken tentoon in Grand Hotel Huis ter Duin onder de titel 'Impressions of Seasons'.

Door recente studiereizen laat Niek verrassende nieuwe werken zien van Londen, Parijs en Venetië, waarbij te zien is dat de kunstschilder steeds in ontwikkeling is.
Ook is op de tentoonstelling werk te zien uit een privécollectie van Franse, Belgische, Duitse en Nederlandse impressionisten o.a. P. Grisot, E. Galien-Laloue, C. Moriset, G. Hambuchen en anderen. Daarnaast is er een aantal prachtige werken te zien van de, dit jaar overleden, bekende Katwijkse beeldhouwer Gerard Brouwer.
De tentoonstelling is te zien van 9 tot en met 21 december van 11.30 tot 17.00 uur in Grand Hotel Huis ter Duin, Koningin Astrid Boulevard 5.


Afgeschreven boeken in de bieb

boeken n De bibliotheek in Noordwijk heeft haar assortiment weer ververst. Verouderde en licht beschadigde boeken zijn opgespaard en worden tot vrijdag 22 december verkocht in de bibliotheek. Het gaat om afgeschreven boeken, van romans tot thrillers en van jeugdboeken tot informatieve boeken. De boeken zijn te koop voor slechts € 0,50 per stuk, kiest u vijf stuks uit dan gaan ze met u mee voor € 2,=.