Jaaroverzicht Noordwijk Marketing toont indrukwekkende cijfers

jaarrapport n Zoals gebruikelijk presenteerde Noordwijk Marketing aan haar participanten en stakeholders het jaarlijkse overzicht van haar activiteiten. Om inzichtelijk te maken waar de aandacht vooral op is gericht en waartoe de budgetten praktisch en financieel hebben geleid.

Al gastvrije plek deze keer op het Radisson Blue Palace Hotel waar een bijzonder groot aantal belangstellende niet alleen de kille cijfers en de bijbehorende promotiefilmpjes kregen voorgeschoteld. Maar daar werden verwend met een bijzondere culinaire verrassing in de vorm van een zeer uitgebreid buffet.

Maar na deze inwendige verwennerij ging de aandacht toch naar de presentatie van directeur Stephen van Es en zijn team. Die met een lijstje indrukwekkende getallen aangaf wat er dit afgelopen jaar werd gepresteerd. Naast de bijna ongelooflijke aantallen betreffende de sociale media en de verrassende aantallen van toeristische bezoeken tijdens de diverse evenementen was er meer. Met name de grote belangstelling voor de diverse musea en niet te vergeten voor het teruggekeerde VVV-informatiepunt .

Wethouder Barnhoorn, verantwoordelijk voor de portefeuille economie en toerisme , bleek zeer verheugd over de manier waarop Noordwijk Marketing nieuwe stijl zich van haar taak heeft gekweten. Het vermarkten van Noordwijk en omgeving, zowel nationaal als internationaal, blijkt ondubbelzinnig noodzakelijk. De wethouder vergat daarbij niet aan te merken dat het een totaalplaatje van samenwerken is waarbij de inzet van de individuele ondernemer en de grote aantallen vrijwilligers altijd weer van belang blijkt te zijn.

Directeur Stephen van Es had speciale aandacht voor de manier waarop de agrarische sector de kansen heeft benut die door de invoering van het ondernemersfonds op hun pad kwamen. 'Een sector die de noodzaak van innovatief denken heeft erkend. En wij verwachten na de fusie op groeiende activiteiten vanuit die sector', aldus van Es. Hij vroeg nadrukkelijk aandacht voor het uitvoerende team dat bergen werk heeft verzet. En de presentatrice van deze avond, RTL-Z-redacteur Sanne Boswinkel, bracht dit via persoonlijke interviews duidelijk over het voetlicht.
In de toekomst wil Noordwijk zich nog meer gaan richten op de regio en Noordwijk Marketing wil samenwerken met o.a. Katwijk en Leiden. Niet alleen in de congresmarkt maar ook in het verblijfstoerisme en de evenementenmarkt.
Als dank aan alle vrijwilligers, ondernemers, ambtenaren en bestuurders, kortom aan alle inwoners, kreeg burgemeester Rijpstra samen met wethouder Barnhoorn de prijs uitgereikt.