Eise Grebel met zijn vriendjes werden verrast bij Space Expo. | Foto: PR
Eise Grebel met zijn vriendjes werden verrast bij Space Expo. | Foto: PR Foto:

Mijlpaal voor Space Expo

honderdduizend n Het was voor de jarige Eise Grebel met zijn vriendjes een extra grote verrassing toen hun speurtocht door Space Expo plotseling werd onderbroken. Het waren burgemeester Jan Rijpstra directeur Rob van den Berg die even om hun aandacht vroegen.

Met grote vragende ogen keek de jarige Eise naar beide heren en vooral naar de bijbehorende kado's die door de assistentes werden binnengedragen. De burgemeester legde hen uit dat juist de jarige Eise op deze zaterdag middag de 100.000ste bezoeker bleek te zijn.

Space Expo heeft in hun programma iets speciaals bedacht voor de kinderen met de titel Space Kids Party. Dan leren de kinderen wat je moet doen om astronaut te worden. In een heus astronautenpak is er dan de ruimtespeurtocht, wordt een raket gelanceerd en krijgt men tenslotte een astronautendiploma.
De ouders van Eise Grebel, die in Bloemendaal woont, hadden bedacht dat zo'n spannende middag in het ruimtevaartmuseum een leuke manier was om de 7e verjaardag van hun zoon luister bij te zetten. En dus werden ook zij in de hulde berokken. Natuurlijk moesten er foto's en filmpjes worden gemaakt van de unieke gebeurtenis op het verjaardagsfeestje. Op de vraag wat hij later wilde worden antwoordde de jarige spontaan niet het te verwachten astronaut, maar hij zei dat zijn voorkeur uitgaat naar uitvinder.

Directeur Rob van den Berg dat al in november het onhaalbaar geachte record kon worden verbroken werd door hem en zijn medewerkers aanvankelijk toch niet voor mogelijk werd gehouden. Dit najaar bleek er echter plotseling een enorme extra belangstelling te ontstaan. En met de kerstvakantie nog voor de boeg maakt men zich bij Space EXPO dan ook op voor een absoluut record.