Sjors Sportief & Sjors Creatief in Noordwijk

Jeugdsport n In de tweede helft van dit schooljaar biedt Sportbedrijf Noordwijk in samenwerking met de gemeente alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen, sportaanbieders en culturele instellingen binnen de gemeente.

Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels in ruim 80 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp tot het verleden behoort.

Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een 'mascotte' gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen of sportaanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Sjors geeft de kinderen dus de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen.
Hiervoor is ieders inzet nodig: Activiteit van verenigingen vormen een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft. Alle activiteiten worden uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in februari op alle basisscholen in de gemeente verspreid.

Kennismakingsactiviteit kunnen vanaf vandaag aangemeld worden op www.sportstimulering.nl Meer informatie hierover via buurtsportcoach@sportbedrijfnoordwijk.nl


Woonpartners tekenen Prestatieafspraken

huisvesting n Een maximale inspanning om vaart te houden in de uitvoering van nieuwbouwplannen. Dat is één van de doelstellingen in de Prestatieafspraken 2018-2021 waar de gemeente Noordwijk, de Noordwijkse Woningstichting en de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk hun handtekening onder zetten. Er is in het document verder aandacht voor doorstroming, duurzaamheid, betaalbare huren en het zorggeschikt maken van woningen.

De eerste Prestatieafspraken-nieuwe-stijl werden in Noordwijk in 2016 gemaakt. De afgelopen periode is door de drie partijen getoetst wat er is bereikt en zijn aanvullende afspraken voor 2018 en de drie jaar erna vastgesteld.

De uitbreiding met minimaal 600 sociale huurwoningen in de komende tien jaar vormt nog steeds de belangrijkste opgave voor gemeente, NWS en SHN. Volgend jaar wordt begonnen met het eerste nieuwbouwproject (Rederijkersplein), maar daarmee mag de stroom niet stokken. "De in 2016 uitgesproken ambities staan wat ons betreft nog fier overeind", zegt wethouder Wonen Dennis Salman. "Die woningen zijn voor Noordwijk bittere noodzaak."
Bij het bereiken van die nieuwbouwdoelstelling hebben gemeente, NWS en SHN elkaar nodig. "Dan denk ik bijvoorbeeld aan het versnellen van procedures, het opstellen van planvoorwaarden en afspraken over de grondprijs", zegt manager Wonen Bart Tiesinga van de NWS. Ook daarover zijn volgens voorzitter Bernard Koëter van de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk harde afspraken gemaakt. "Als luis in de pels zet de SHN alles op alles om ervoor te zorgen dat ze ook worden nagekomen." De SHN houdt verder ook een scherp oog voor betaalbare huren.
Nieuw voor 2018 is dat nog meer nadruk wordt gelegd op de doorstroming in het huidige bestand van sociale huurwoningen. Voor die extra inspanning trekken gemeente en NWS extra geld uit. Een seniorenmakelaar helpt ouderen die kleiner willen gaan wonen. Er zijn plannen om bestaande huurwoningen zorggeschikter te maken.
Als het gaat om duurzaamheid van het bestaande woningbestand zetten de drie partijen nadrukkelijk koers naar CO²-neutraal in 2050. Nieuwbouw van de NWS is nu al gasloos en bijna-energieneutraal (BENG).


Kerstworkshop

tafelstuk n Maandag 11 en dinsdag 12 december houdt Groei & Bloei een kerstworkshop onder leiding van Marleen Straathof.

Er worden tafelstukken gemaakt. Men heeft de keuze uit een langwerpig tafelstuk of een hoog stuk op boomschors. Groei & Bloei zorgt voor de basis en het materiaal. Foto's van beide stukken staan op www.marleensgroendecoratie.nl Graag zelf een mesje, draadtang, gewone schaar en snoeischaar meenemen.

Marleen's GroenDecoratie, Boender 12. Aanvang 20.00 uur, aanwezig zijn om 19.45 uur. Kosten voor leden € 25,00; niet-leden € 30,00. Koffie en thee inbegrepen

Aanmelden of info bij Nel van der Linden, tel. 06-38988445 of penn.groei.bloei.lisse@kpnmail.nl