Vergroenen

We leven in een snelle wereld en we zijn teveel gestrest. Een andere manier van leven in een rustigere omgeving… In ieder geval bij jezelf beginnen en de koe bij de horens vatten. Hoe?

Over eetgewoontes wordt al genoeg geschreven en gezegd. En ook hoe we onze huizen zouden moeten kunnen willen verbeteren: 'zelfvoorzienend' zouden we moeten proberen te wonen door betere/meer isolatie, zonnepanelen op het dak, zuiniger verlichting, minder stoken en een trui aan doen. Ook zouden we onze tuin met minder stenen en meer groen kunnen gaan inrichten…

Als we als badplaats ons willen gaan richten op het Bluezone-idee dan kan er ook wel wat veranderen. De gemeente zou de plantsoenen kunnen inrichten met planten en struiken van onze streek. Fruitbomen planten is misschien mogelijk, parkeren overal onder de grond en meer plantsoenen en parken.
Maar ergens moet er een begin worden gemaakt. Natuurlijk bij onszelf maar ook aan de basis. En dat is onze jeugd: als zij vroeg leren hoe het leven door samen te werken tot een betere leefomgeving zou kunnen en moeten leiden dan is er een begin gemaakt.

Beste panelleden: wat zouden wij thuis en op school kunnen doen om deze instelling bij de jeugd te bevorderen en te promoten?