Noordwijk herstelt zich en wint van Smitshoek

Voetbal n Het verlies van vorige week tegen Zwaluwen lijkt een incident te zijn geweest. De koploper toonde dit in thuiswedstrijd tegen duidelijk aan. Tegen een ploeg die overigens geen enkele moeite deed om zelf tot scoren te komen. Maar met heel veel mensen die de ploeg van Zethof van scoren probeerde af te houden.

Bij de rust had Noordwijk de comfortabele voorsprong van 2-0 bereikt. Met dominant spel wist men het Smitshoek bijzonder lastig maken. Hoewel het scoren aanvankelijk moeizaam bleek te gaan. Dorothea liet zien dat hij hunkert naar zijn vaste plekje en Emiel Wendt toonde zich opnieuw de aanjager. Terwijl men in de verdediging nauwelijks in moeilijkheden kwam was Noordwijk telkenmale aanvallend de dominante ploeg. Toch bleef er vrees voor een onverdiende tegentreffer. Pas nadat in de 40e minuut Thomas Reynaers voor het eerst het net wist te vinden viel er zichtbaar een last van de schouders. En de logische 2-0 van de voet van Tjeerd Westdijk kwam al 4 minuten later.

Met de wind tegen liet Noordwijk ook na de rust de aanvallende bedoelingen direct al weer zien. Met vlotte combinaties werden zwakke plekken gezocht in de hechte verdedigingsmuur van Smitshoek. Want ook na de achterstand bleek de ploeg nauwelijks van zin om risico's te nemen. Hiermee konden ze echter niet voorkomen dat opnieuw Tjeerd Westdijk raak zou schieten: 3-0.

Toen was de wedstrijd wel gespeeld zeker omdat Smitshoek dus slechts bleef proberen om Noordwijkse treffers te voorkomen en geen energie wilde stoppen in aanvallende acties. Noordwijk kreeg via Manuputty , Westdijk en Wendt nog wel wat mogelijkheden. Maar in de stand kwam geen verandering meer.


Langer met Zethof

Na afloop werd bekend dat Noordwijk en Kees Zethof nog minimaal een seizoen langer aan elkaar verbonden blijven. De succestrainer kan dus met Noordwijk de weg naar boven verder af gaan leggen. Zijn aanpak blijkt heel goed aan te slaan bij technische staf en spelersgroep en de resultaten liegen er niet om. Voor de zo begeerde promotie liggen er nu grote kansen. De uitstraling van het elftal voorspelt volgens deskundigen een bijzondere afloop van dit seizoen. Voorzitter Hoogervorst temperde wat later het enthousiasme over een mogelijk kampioenschap met: 'Pas aan de finish liggen de prijzen klaar'.

Dezelfde voorzitter was later op de avond de gastheer op het jaarlijkse voetbalgala in de Hotels van Oranje. Waarbij hij aan de aanwezige gasten trots kon vertellen dat de opbrengst van dit feestje dit jaar niet minder dan €55.000,- had opgebracht. Met naast hem op het podium een breedlachende Kees Zethof, voor deze keer gestoken in een prachtige zwart-witte smoking, bevestigde hij ook daar nog eens dat de samenwerking met een jaar wordt verlengd.