Eerste winst voor NOVO H1 in tweede divisie

volleybal n Na een reeks van 4 wedstrijden met goed spel zonder winst, trof NOVO afgelopen zaterdag een oude bekende uit Voorschoten, het eerste team van Gemini-Kangeroes. NOVO en Gemini-Kangeroes wisten elkaar de afgelopen jaren vaak af te troeven in ieders eigen zaal en NOVO bleek deze traditie door te zetten. Dit ging gepaard in een spannende wedstrijd met goed volleybal.

Vanaf het begin was het de servicedruk die beide partijen scherp hield. In de eerste set wist NOVO met Jeroen van Eijk een voorsprong te nemen. Gemini-Kangeroes kwam aan het einde van de set nog erg dichtbij, maar NOVO wist de set met 26-24 te winnen. Dennis Glasbergen, Tom van de Meer en Sam van Straten wisten met harde, maar ook slimme aanvallen ook de tweede set voor NOVO ruimer binnen te halen met 25-19.

De Voorschotenaren bleven weerstand bieden, maar konden het snelle en tactische spel van NOVO niet overtroeven. Mede doordat coach Kees van de Meent op de juiste momenten de 'dubbele' wissel met Pim Mossel en Joost van Anrooij toepaste. De wedstrijdwinst werd alvast beklonken in de derde set met een mooie 25-22 en NOVO zag nog volop mogelijkheden voor het vijfde punt. Helaas verzwakten de heren uit Noordwijk en een serviceserie van Gemini-Kangeroes kon het gaatje slaan dat niet meer werd weggegeven. De laatste set ging dan ook met 25-22 naar Gemini-Kangeroes.

De 3-1 winst levert NOVO een elfde plaats in de ranking op. Aanstaande woensdag moeten de heren opnieuw afreizen naar Koog aan de Zaan voor een inhaalwedstrijd, die start om 21.00 uur tegen Zaanstad. Dit zal een geduchte tegenstander worden, want zij hebben de lantaarn van NOVO overgenomen.


Sinterklaas zonder baard

Workshop n Woensdag 22 november een gezellige Sint middag bij boekhandel van der Meer. Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker leest voor uit haar boek 'Sinterklaas zonder baard en Afrit24, Séline Schaft, verzorgt aansluitend de creatieve workshop voor kinderen vanaf 4 jaar.

'Ik ga mijn baard afscheren,' zei Sint. Hij zat in zijn ligstoel op het strand en tuurde in de verte. De zon scheen volop. Hij kon zich nog niet goed voorstellen dat hij over enkele dagen naar Nederland zou varen. En dat hij 's nachts in de kou weer over de daken zou rijden, op zijn trouwe witte paard. 'Sinterklaas,' zei Hoofdpiet geschrokken. 'Dat mag u niet doen! Die baard staat u prachtig. Hij friemelde nerveus aan zijn oorringen en verslikte zich in een pepernoot. Sinterklaas zuchtte diep en bromde: 'Hij wordt te lang. De kinderen zijn bang voor me.' 'Welnee!' riep Hoofpiet geschrokken.

Ook wordt deze middag een prachtig Sint-kunstwerk gemaakt. Uiteraard kan Sanne ook gelijk boeken signeren. Meedoen kost € 7,50 p.p. Inschrijven via info@afrit24.nl of in boekhandel van der Meer. Reageer snel want er is een beperkt aantal plaatsen.