Leerlingen van de Noordwijkse School schilderden portretten van senioren in Jeroen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Leerlingen van de Noordwijkse School schilderden portretten van senioren in Jeroen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Noordwijkse School portretteert ouderen

schilderles n Een drukte van belang in De Ontmoeting van WZC Jeroen. Na een proef de week ervoor begon het echte werk woensdag 8 november voor leerlingen van Groep 8 van De Noordwijkse School.

Onder leiding van Juf Pascal kregen de kinderen een schildersezel en een palet verf en de opdracht een bewoner te schilderen. Zowel de modellen als de kinderen hadden er veel plezier in. Veel portretten leken opvallend goed. Tussendoor zorgden Olivia en Benjamin voor een muzikaal intermezzo. Olivia volgt op zaterdag de Theaterschool van Frank Sanders en Benjamin zit op de theaterschool Teylingen.


"Deze schilder opdracht kregen wij van het Ouderenfonds. De portretten gaan naar het Ouderenfonds en er is een schoolreisje te winnen met de kinderen en de ouderen", aldus Pascal die samen met leerlingen ook de wensboom in de hal heeft gemaakt. Als ze gaan winnen, willen de meeste bewoners van de Jeroen een dagje naar een dierentuin.


Dag van de mantelzorg in de Muze goed bezocht

samen n Op zondag 12 november hield Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Noordwijk de Dag van de Mantelzorg voor alle Noordwijkse mantelzorgers. Zo'n 100 gasten kwamen naar De Muze en genoten van een gezellige middag.

Mantelzorgconsulent Wendy Clason heette iedereen welkom. Ze vertelde over het landelijke thema voor De dag van de Mantelzorg van dit jaar: 'Mantelzorg doe je samen!' "Het is belangrijk om de vaak zware taak van de mantelzorger te delen met familie en anderen, om zo overbelasting te voorkomen."

Zorgwethouder Fles van de Gemeente Noordwijk kreeg daarna het woord. Ze benoemde hoe belangrijk het is om mantelzorg samen te doen. 'Je hebt de steun van je familie en vrienden nodig.' De wethouder benoemde dat ze weet hoe het voelt om mantelzorger te zijn. 'Ik heb zelf een aantal maanden voor een goede vriendin gezorgd. Het voelde fijn om dat te kunnen doen.'

Vervolgens konden de gasten genieten van een creatieve muzikale voorstelling van Theaterschool Teylingen. In het stuk namen ze de mantelzorgers mee naar de bewogen jaren van Keizerin Sissi van Oostenrijk in de minimusical Elisabeth. Daarna volgde een aantal nummers uit musical Annie en werd de voorstelling afgesloten met een vrolijke stuk uit Oliver Twist.

"Een prachtige voorstelling, ik heb genoten" vertelde een mantelzorger. De sfeer was warm en gezellig. 'Het is zo fijn om elkaar even te zien; mensen die begrijpen hoe het is om mantelzorger te zijn' vertelde een bezoeker. Ook kregen de mantelzorgers de kans om ideeën te delen met Welzijn Noordwijk over toekomstige bijeenkomsten.

Bij de uitgang werden de gasten nog getrakteerd op een goodiebag met leuke items en kortingsbonnen van winkeliers en ondernemingen uit Noordwijk . Zo gaat het gevoel van in het zonnetje gezet te worden ook na de Dag van de Mantelzorg nog even door.