V.v. Noordwijk verslaat reserves van Quick

Voetbal n Noordwijk werd in het districtsbekertoernooi gekoppeld aan de reserves van het Haagse Quick. Dat betekende niet dat de wedstrijd tegen Quick 2 lichtvaardig werd opgevat. Want de complete selectie trad aan op Nieuw Hanenburg waarvan Emiel Wendt en Tjeerd Westdijk eerst nog in de dug-out verbleven.

Vanaf het begin signaal probeerde Noordwijk druk te zetten op de Hagenaars. Met de herstelde Ruperto Dorothea en Axel Wendt in de ploeg was er het verwachtte overwicht. Zoals verwacht had Quick 2 zich ingesteld om voor keeper Zunderdorp een verdedigingsmuur op te bouwen. En verder dan een schot op de paal kwam Noordwijk niet.

Voor trainer Zethof kwam er een kans om zijn ploeg te wijzen op de mogelijkheden de Hagenaars toch te verrassen toen halverwege de eerste helft het licht plots voor korte tijd doofde. Na de gedwongen rustperiode was het dan ook snel raak. In een vlotlopende aanval kon Dorothea aantonen volledig terug te zijn: 0-1. Niet veel later was het super-sup Nick van Staveren die heel eenvoudig een fraaie voorzet verzilverde: 0-2

Tot aan de rust hield Quick 2 met heel hard werken stand en kon zelfs enkele plaagstootjes uitdelen. Met de 0-2 tussenstand kon van de thee worden genoten. Met totaal slechts een kleine 200 toeschouwers langs de lijn was de entourage natuurlijk niet erg geweldig. Toch ontspon zich na de hervat toch even een echte wedstrijd toen het na vijf minuten na de hervatting raak was. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Hagenaar Philip Kouwenhoven, die de 1-2 tegen de touwen kon schieten. Waarna het fanatieke thuispubliek heel luidruchtig achter hun ploegje ging staan.

En in deze fase deed de thuisploeg opvallend genoeg niet eens heel veel onder voor de Noordwijkers. Veel kansen leverde dit echter ook niet op. Zethof bracht intussen wel Emiel Wendt en Westdijk binnen de lijnen. En zag scheidsrechter Oosterlaken een rode kaart trekken voor Memisoglu nadat deze Mannuputy met een flinke duw had tegengehouden door te breken. Toen Emiel Wendt met een prachtige kopbal de 1-3 wist te scoren was het een gelopen strijd.

Direct na de wedstrijd ging het alweer over de competitie. Waarin Stedoco de inhaalwedstrijd op het terrein van Zwaluwen met 2-3 wist te winnen. Waardoor ze de periodekampioen op 2 punten zijn genaderd. Voor Noordwijk is er zaterdag de thuiswedstrijd tegen Smitshoek, dat deze week door 's Gravenzande kansloos met 2-0 werd verslagen.