Cliënten van Paspartoe maken de lampions voor de Kinderkerstwandeling. | Foto: PR
Cliënten van Paspartoe maken de lampions voor de Kinderkerstwandeling. | Foto: PR Foto:

Kinderkerstwandeling wordt nieuwe traditie

Kerst n Aan een jarenlange traditie is een einde gekomen. Het evenement Muziek Verlicht Binnen met de feestelijke intocht van de kerstman stopt. Reden voor De Oude Dorpskern (DOD) om te zoeken naar een alternatief om een ander kinderevenement eind december te laten plaatsvinden.


Door Ina Verblaauw

Het plan, ingediend door Kleijnkoor Noordwijk, werd meteen omarmd door DOD. Het programma wordt momenteel tot in details uitgewerkt, maar een klein tipje van de sluier wordt opgelicht. In totaal 300 kinderen en begeleiders komen bijeen op Landgoed Calorama. Daar is het sprookjesachtig mede door verrassende effecten en het optreden van acteur en meesterverteller Paul van Gorcum. Vervolgens lopen de kinderen voorafgegaan door het Kinder Kleijnkoor richting de Jeroenskerk.

Alle deelnemertjes krijgen een lampion, handgemaakt door cliënten van Paspartoe. In een stoet loopt iedereen door de Voorstraat richting de Jeroenskerk, waar nog een miniconcert van het Kinder Kleijnkoor wordt gegeven en is er warme chocolademelk en glühwein voor de ouders. "We hopen op de medewerking van de bewoners van dat stukje Voorstraat om 23 december rond 17.00 uur de straat voor een half uurtje autovrij te maken, het licht in huis uit te doen en kaarsen voor het raam te plaatsen".

"Het wordt heel ingetogen, een sfeervol geheel", aldus Herma van Piekeren. "Waar we naar streven is dat de kinderen van nu, straks als ze ouder(s) zijn, deze bijeenkomst zich nog kunnen herinneren als een bijzondere start van de Kerst". Een mooie traditie in wording.


Goed herstel voor T.O.V.

Tafeltennis n Met een 1-9 overwinning op Docos heeft T.O.V. zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week en heeft het de voorsprong op nummer twee zelfs weten uit te breiden tot 10 punten. T.O.V., spelend met Ingrid Hoek, Jos de Kremer en Jelle Passchier, was veel te sterk voor de Leidenaren.

De wedstrijd begon soepel en T.O.V. kwam na twee winstpartijen van De Kremer, één van Hoek ,één van Passchier en het dubbel door de twee laatstgenoemden al gauw op een 5-0 voorsprong.
Hoek moest hierna tegen de sterkste van Docos, Gert-Michiel de Niet. Hij speelde slim en was Hoek in 4 games de baas. Dit was echter het enige smetje van de avond want de overige wedstrijden waren allemaal voor T.O.V. De Kremer wist zijn derde wedstrijd heel redelijk op zijn naam te schrijven. Ook Hoek voegde met heel degelijk spel een punt toe aan het totaal en Passchier sloot de wedstrijd af met nog twee winstpartijen. Zijn solide en veelzijdig spel was zijn tegenstanders duidelijk te veel.

Door deze overwinning mag T.O.V. de kampioensbeker toch stiekem al met één hand vasthouden. Theoretisch kan T.O.V. volgende week in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap al binnen halen. T.O.V. speelt dan thuis tegen Avanti uit Hazerswoude dat tweede staat, maar op de achtergrond speelt ook DHC nog een rol. DHC zou dan de twee resterende wedstrijden met maximale uitslagen moeten winnen, wat niet in de lijn der verwachtingen ligt. De thuisontmoeting met Avanti is aanstaande vrijdag en begint om 20.00 uur in de speelzaal van T.O.V. aan de Nieuwe Zeeweg 73.