Zingen naar de Zondag

Zangavond n Op zaterdagavond, 18 november houdt de Gereformeerde Kerk Noordwijk vgz. dit winterseizoen haar tweede samenzangavond in het Trefpunt.

Uitgenodigd hiervoor is het interkerkelijk koor Shir Chadas uit Rijnsburg. Zij wil het evangelie van Jezus Christus door middel van eigentijdse muziek en zang ten gehore brengen. Het repertoire is voornamelijk Nederlandstalig. De naam van het koor nieuw lied komt uit het Hebreeuws en staat in Psalm 96.
Het koor staat onder leiding van dirigent Albert van Ommen en bestaat uit totaal 35 personen. De begeleiding gebeurt door een combo, bestaande uit pianist (Hanno van Ieperen), bassist (Alma Sneijders) en drummer (Arenda Zwaan).
Het thema op deze avond is 'Toevlucht'. De samenzang voor deze avond bevat o.a. liederen van Joh. de Heer, psalmen en gezangen. Ds J. Maliepaard verzorgt een korte meditatie.
De zaal van het Trefpunt, Schoolstraat 2 gaat om 18.30 uur open. De samenzang duurt van 19.00 tot 20.15 uur, waarna de mogelijkheid bestaat om tot 21.00 uur een kopje koffie of thee te drinken. Iedereen is welkom.


Jazzworkshop in Hotel Royal

Jazz n Muziekschool Musicblvd organiseert op woensdag 22 november om 20.00 uur in hotel-restaurant Royal aan de Voorstraat een jazzworkshop voor iedereen die zicht meer wil verdiepen in de geheimen van de jazzmuziek.

In deze workshop wordt uitgebreid aandacht besteed aan het spelen van een overtuigende solo. Articulatie, ritmiek, melodie en solo opbouw spelen daarbij een belangrijke rol. Zo ook theoretische aspecten zoals keuze van toonladders, harmonisch inzicht en vorm.
Uitgangspunt is een nummer uit het jazzrepertoire. De doelgroep bestaat uit muzikanten die hun instrument goed beheersen en voldoende basiskennis hebben van toonladders. De workshop duurt 3 uur. Het tarief is 30 euro per persoon bij minimaal 10 cursisten per groep. Men dient zich wel vooraf aan te melden via info.musicblvd@gmail.com


Weet je nog wel?

Ode n Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos vormen een hartverwarmend trio dat het publiek met hun programma een onvergetelijke avond bezorgt.


Het is een ode aan het Nederlandse cultuurgoed met tijdloze liedjes en verhalen uit hun rijke beroepsleven. Een feest der herkenning met nummers van onder anderen Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans; terwijl André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zeker niet zullen ontbreken.

Zaterdag 25 november 2017, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 22,50 (inclusief garderobe en een consumptie). www.demuzenoordwijk.nl