Kees van Loenen vecht tegen eenzaamheid

theater n In ´Vechten Tegen Eenzaamheid´ kruipt Kees van Loenen in de huid van een oude man. Tegelijkertijd kruipt de oude man onder zijn huid wat hem confronteert met zijn eigen eenzaamheid en met hoe dun het draadje is waar geluk aan hangt. Dat levert scherpe dialogen tussen de hoofdpersonen op waarin ze uitvechten hoe met eenzaamheid om te gaan.

Een voorstelling voor iedereen, 75-plussers, hun familie en professionals of vrijwilligers die met hen werken en voor studenten. Voor de eenzame oudere, bevat het stuk de boodschap dat ze zelf initiatief kunnen nemen. Voor andere betrokkenen brengt de voorstelling het inzicht dat te veel willen helpen, averechts werkt.

Het nagesprek biedt gelegenheid ervaringen, emoties en zienswijzen te delen. Dit biedt de mogelijkheid de communicatie tussen eenzame 75-plussers en hulpverleners of familie (weer) op gang te brengen.
Acteur Kees van Loenen speelt zijn eigen theatrale teksten. "Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen."
Daarna nodigt Kees het publiek uit om in gesprek te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang. "Praten over wat je raakt of wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar."

De voorstelling in het Cultuurcafé begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten à € 7,50 (inclusief koffie/thee en een drankje na afloop) zijn verkrijgbaar via (info@hetcultuurcafe.nl) of in de boekhandel, De Keuvel 1. Op vertoon van een 55+ kaart ontvangt men € 2,50 korting.