Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Wethouder Bas Brekelmans: 'Bijstellen op onderdelen is altijd mogelijk'

Economie n De economische Agenda Bollenstreek lijkt door opmerkingen in de Noordwijkse raadzaal over een krantenartikel en ingrijpen van de provincie ter discussie te zijn.

'Jammer dat wethouder Barnhoorn deze uitspraak deed voordat hij ruggespraak heeft gehouden', verklaart Bas Brekelmans desgevraagd.

'Mijn opmerkingen waren namelijk helemaal geen typering van de huidige situatie van de onderlinge verhoudingen of sfeer die er is binnen de economische agenda. Want ik sprak nadrukkelijk over het verleden. Het uitgesproken wantrouwen is ook zeer frustrerend omdat ik juist heb willen aangeven dat de samenwerking echt steeds beter is geworden.

Ik noemde het een fantastisch resultaat dat we elkaar in gezamenlijkheid hebben weten te vinden in een ambitieus en gezamenlijk programma. Er was en is wat mij betreft geen enkele reden om elkaar verwijten te maken'.

Verbaasd

Over het ingrijpen van de provincie zegt Brekelmans als coördinerend wethouder dat hij verbaasd was. Juist omdat er in de overtuiging van de vijf wethouders juist geen enkel financieel risico voor de deelnemende gemeenten aan verbonden is. Het gaat om de technische aanpak van de elf projecten, waarbij bij mogelijk gebrek aan dekking de plannen op onderdelen zullen moeten worden bijgesteld. Daar moet het nog aan te stellen Economic Board sturing aan geven.

De gebruikte aanpak werd geadviseerd door het begeleidend bureau Twynstra Gudde waarbij de provincie werd betrokken. Dinsdag is er daarom in het provinciehuis overleg met ambtenaren om snel een oplossing te vinden.