Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Het Portret van de Week

kunstquiz n Dit portret van de week, gemaakt door Ans Vianen, is te zien in de etalage van lijstenmakerij Bumble Bee, Kerkstraat 3.

Kijk voor het hele schilderij op www.denoordwijker.nl en raad wie dit is. Wie deze persoon herkent, kan zich melden in de winkel van Bumble Bee en krijgt het werk gratis drie maanden in bruikleen. Tipje van de sluier: gaat het om een jachthond, politiehond of een reddingshond?

De oplossing van vorige week: Bier.


Jazz in de boekhandel

jazz n Pierre et les Optimistes, afgelopen zomer gespot bij Koffietijd, is een swingend gipsy jazzbandje uit Utrecht en treedt zaterdag 21 oktober op in Het Cultuurcafé!

Zanger en gitarist Pierre Laernoes herken je al snel aan zijn doorleefde stem en bezieling. Pierre wordt begeleid door Myrthe van de Weetering - contrabas/viool, Tim Kerssies - accordeon/percussie en Bart Kropff - saxofoon's. Samen spelen zij swingende Franse liedjes. De snelle ritmes en de melodieuze solo's zorgen voor een energiek optreden, waarbij je je even waant in een klein Frans café uit de jaren dertig.
Op www.boekhandelvandermeer.nl staat een leuk impressiefilmpje. Aanvang 15.00 uur, reserveer een stoel inclusief optimistisch Frans wijntje via de website of in de boekhandel.


Stiltedag

Sssst n Op zondag 29 oktober zal bij Palliam vanaf 10.00 tot 13.00 uur de landelijke 'Dag van de Stilte' worden gevierd. Op deze dag gaat namelijk de wintertijd in, waardoor je een uur extra de tijd hebt. Tijdens deze 'Dag van de Stilte' ga je na een korte introductie naar de verstilde ruimte waar je tot 13.00 uur aan verschillende activiteiten kunt deelnemen. Zo worden er natuur-mandala's gemaakt en is er een loopmeditatie langs allerlei plekken met citaten. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er absolute rust. Inschrijven kan via www.palliam.nl De bijdrage is vrijwillig. Voor koffie en thee wordt gezorgd.