Wijkcentrum de WijkJutter in het Vinkeveld werd afgelopen maandag officieel geopend. | Foto: Ina Verblaauw
Wijkcentrum de WijkJutter in het Vinkeveld werd afgelopen maandag officieel geopend. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Wijkcentrum Vinkeveld is officieel geopend

wijk n Maandagavond 9 oktober werd het wijkcentrum in Vinkeveld geopend. Voorzitter van de wijkvereniging, Martin Bruchner, heette de aanwezigen welkom en was aangenaam verrast over de grote opkomst. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Marie José Fles.

Door Ina Verblaauw

Fles: "Er is veel gebeurd sinds november vorig jaar. Toen werd bekend dat er zeven statushouder gehuisvest zouden worden in de oude Jutter. U als bewoners heeft uw zorg over hun komst geuit. Liever één groot gezin dan zeven mannen. Dat resulteerde in de komst van de familie Siaffa met zeven (niet allemaal eigen) kinderen uit Sierra Leone. De wijkvereniging sprak bij de komst van dit gezin de wens uit een eigen ruimte te krijgen om activiteiten te organiseren. Dat alles past binnen de huidige participatie samenleving".


De familie Siaffa presenteerde zich en toonden zich blij opgenomen te zijn in de wijk. Voor hen worden door de bewoners ook middelen ter beschikking gesteld en wordt er meegedacht hoe dit gezin zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe woonomgeving. De familie Siaffa verzorgde na afloop van het officiële gedeelte, de overheerlijke hapjes.


Cees Verweij bracht een interessante blik op de historie over de wijk en haar straatnamen. Alle bewoners kregen een boekje van de Vereniging voor Natuur en Vogelbescherming Noordwijk aangeboden.

Actief

Wijkvereniging Vinkeveld is een actieve wijkvereniging. Onlangs nog werden de schoolkinderen uitgenodigd een verkeersbord te maken, waarop automobilisten gewezen werden op de maximum snelheid in de wijk en het feit dat er veel woonerven zijn. De borden zijn bij het begin van het nieuwe schoolseizoen geplaatst en hebben hun nut aangetoond.

In het wijkcentrum hangen borden met daarop toekomstige plannen, zoals Halloween, Sinterklaasfeest en Kerst. Gevraagd wordt in te schrijven op activiteiten. Via een formulier worden de bewoners gevraagd te komen met ideeën of beschikbaarheid om aan activiteiten deel te nemen.