In het Cultuurcafé kon druk geknutseld worden aan griezelige geesten. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
In het Cultuurcafé kon druk geknutseld worden aan griezelige geesten. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Griezelen in Cultuurcafé

Kinderboekenweek n "Een geestige workshop voor kinderen die wel van een beetje griezelen houden". Zo werden kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar uitgenodigd woensdag 11 oktober naar Boekhandel van der Meer te komen. En dat deden ze in groten getale.


Peter van Blanken, net als het overige personeel gekleed naar het thema van de Kinderboekenweek, heette de kinderen welkom en ging een gezellig, maar vooral eng gesprek aan met de kinderen. Met name over spinnen. Daarna was het tijd voor kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker om een stukje voor te lezen uit haar nieuwste boek "Guusjes wonderlijke wereld"; het tweede deel uit de serie "De Geesten van Kralelia". Tijdens het voorlezen werden er lichtbeelden getoond en klonk er mysterieuze, soms enge muziek. De kinderen luisterden geboeid. Ook de meegekomen ouders konden deze manier van voorlezen zeer waarderen. "Dat wordt thuis moeilijk dit te evenaren", aldus een moeder. De kinderen zijn unaniem in hun oordeel dat voorlezen hartstikke leuk is. Over wie het leukst voorleest thuis, zijn de meningen verdeeld. Zowel pappa als mamma doen dat prima.
Na het voorlezen volgde een workshop verzorgd door Séline Schaft van Atelier Afrit 24. De opdracht was een mooie, enge of grappige geest uit Kralelia te maken. Met een beetje hulp of geheel zelfstandig werd van het uitgebreid aangeboden materiaal een bonte verzameling geesten gemaakt. Uiteraard konden alle creaties mee naar huis worden genomen.