Marieke las voor uit haar boek over Toeloeloe de krab en Harrie de hagedis. Telkens betrok ze de kleuters bij haar verhaal. | Foto: Ina Verblaauw
Marieke las voor uit haar boek over Toeloeloe de krab en Harrie de hagedis. Telkens betrok ze de kleuters bij haar verhaal. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Griezelboek gaat dicht in de bieb

boekenfeest n Ter afsluiting van de Kinderboekenweek een interactieve voorstelling in de bibliotheek. Vrijdag de dertiende presenteerden Marieke Reehoorn en Vera de Backker een gevarieerde voorstelling voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Marieke las voor uit haar boek over Toeloeloe de krab en Harrie de hagedis. Telkens betrok ze de kleuters bij haar verhaal. Gelijktijdig tekende Vera de beide figuurtjes. Er werd gezongen en tot slot was er poppenkast. De vele kinderen reageerden uitbundig op de domme streken van Toeloeloe. Het liefst zouden de kinderen zelf de poppenkast in duiken om de zaken recht te zetten. "Laat mij Harrie maar zoeken, ik weet waar hij zit", aldus een enthousiast meisje. Na afloop was er tijd om een kleurplaat in te kleuren en voldoende gelegenheid om de beide dieren te knuffelen.