Afbeelding
Foto:

Klaas Boomsma geeft lezing in bibliotheek

Hardloopboek n Op maandag 2 oktober om 19.30 uur vertelt Klaas Boomsma, broer van Arie Boomsma en auteur van het boek 'Ren voor je leven', in de bibliotheek over wat hardlopen voor hem betekent.

Klaas Boomsma (42) concludeerde aan de vooravond van zijn 37e verjaardag dat zijn leven mislukt was. Verslaafd aan drank en drugs, een doos vol niet-betaalde rekeningen, een stukgelopen relatie en als klap op de vuurpijl een rechtszaak omdat hij dronken achter het stuur gekropen was. Zijn laatste redmiddel was een kliniek in Zuid-Afrika, waar hij zijn verslaving aan alcohol en cocaïne inruilde voor hardlopen.
Vijf jaar later ligt 'Ren voor je leven' in de boekhandel - het verslag van deze periode. In de kliniek in Zuid-Afrika ontdekte Klaas Boomsma hardlopen als hulpmiddel tegen de verslaving. Na terugkomst in Amsterdam bleef Klaas met hardlopen bezig, bijna obsessief. Dit heeft hem veel geleerd over de theorie van lopen en gebruikt hij nu bij zijn werk als looptrainer en hardloopschrijver.
Clean en vele marathons later wil Klaas Boomsma duidelijk maken dat niemand zich bij de pakken hoeft neer te zetten. Of je nu vast zit op je werk, onzeker of verslaafd bent maar ook bij verschillende vormen van depressie kan hardlopen een heel probaat middel zijn.
Aansluitend geeft Klaas Boomsma een korte laagdrempelige indoor training.
Boekhandel van der Meer is aanwezig voor verkoop van 'Ren voor je leven'.

Kaartverkoop via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. Toegang € 2,50; Niet-leden betalen € 5,00.


Politie vraagt om hulp bij onderzoek

getuigenoproep n Op vrijdag 9 juni rond 15.45 uur werd de 26-jarige Everald Suensberg uit Druten levenloos aangetroffen in de Noordzee bij Noordwijk. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Op woensdag 7 juni verlaat hij zijn woning in Druten, op camerabeelden is te zien dat hij om 21.26 uur station Hollands Spoor verlaat en vervolgens tramlijn 11 richting de Willem de Zwijgerlaan in Scheveningen pakte.

Laatst gesignaleerd

Heeft u deze man na woensdag 7 juni, 21.26 uur, nog gezien of herkent u zijn rugzak, kleding of heeft u andere belangrijke informatie? Dan bent u een belangrijke getuige. U kunt deze informatie delen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of bel met Team Criminele Inlichtingen met 079-3458999.

Op www.denoordwijker.nl staan nog twee foto's.